Вечірня сукня принцеси Діани встановила аукціонний рекорд

Новини
19.12.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Вбрання з 80-х
ПОДЕЛИТЬСЯ

Образи принцеси Діани, ікони стилю, упродовж десятиліть залишаються натхненням як для модниць, так і бажаними лотами для колекціонерів. Напередодні її сукня, яку вона вдягнула в 1985 році, встановила аукціонний рекорд. Вбрання було продане за 1,148 мільйона доларів — це зробило його найдорожчим в історії аукціонів із речами принцеси.

Чорно-синю сукню створив мароккансько-британський дизайнер Жак Азаґурі, який неодноразово працював із Леді Ді. Принцеса Уельська вдягла її двічі, вперше — на вечері з мером Флоренції під час королівського туру Італією з принцом Чарльзом у квітні 1985-го. Вдруге — для виступу Ванкуверського симфонічного оркестру в театрі «Орфей» у травні 1986 року. Друга поява вбрання ознаменована королівським візитом принцеси Діани й принца Чарльза у Ванкувер на відкриття Всесвітньої виставки «Експо-86».

Сукня складається з чорного оксамитового верху з вишитими металевою ниткою зірками з матеріалу Jakob Schlaepfer. А також двоярусної спідниці з блакитної органзи з поясом і бантом. Вишуканий дизайн утворює омаж на нічне небо, що грайливо підкреслює низ вбрання. Сукня містить м’які підплічники, популярні у 80-х, що переходять у довгі рукави, звужені на зап’ясті.

Вбрання принцеси Діани, що пішло з молотка за рекордну суму, було представлене в рамках ексклюзивного аукціону Julien’s Auctions. На події Legends: Hollywood & Royalty до того ж виставлені на продаж культові речі Одрі Гепберн, Грети Гарбо, Елізабет Тейлор і Вів’єн Лі.

Читайте також: «Позолочене століття», або які проблеми епохи були порушені у серіалі Джуліана Феллоуза.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).