Активний зимовий відпочинок у Києві, або де шукати тематичних досвідів

Стиль жизни
03.01.2024
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДЕЛИТЬСЯ
Виставки, концерти й кіно
ПОДЕЛИТЬСЯ

Новорічні свята пройшли, однак тематичний настрій, особливо, коли за вікном сніжить, нікуди не зник. Перші тижні нового року відчуваються по-особливому: кожен намагається більше часу проводити з близькими та друзями, переглядаючи фільми або ж надаючи перевагу активному відпочинку. Київ надає різноманітні способи проведення дозвілля, тож сьогодні пропонуємо дізнатися, куди варто завітати: де знайти Маланку й наживо почути композиції з «Гаррі Поттер». 

Інтерактивна різдвяна виставка «Зірка сходить»

Якщо ви досі не завітали на інтерактивний проєкт куратора Павла Гудімова «Зірка сходить», то маєте час до 21 січня. Старовинні ялинкові прикраси, історичні вертепи, колекція свічників-трійць, тарілок Львівської кераміко-скульптурної фабрики, костюми з фільму «Памфір» дозволять відвідувачам відчути атмосферу традиційного Різдва. Завдяки технологіям віртуальної реальності – vr-окулярам – кожен зможе взяти участь в українській зимовій забаві ХІХ століття «хургало». Експозиція виставлена в Червоній кімнаті залізничного вокзалу Києва, 2 поверх. 

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

ПЕРЕГЛЯД ТЕМАТИЧНИХ ФІЛЬМІВ. «ПАМФІР» 

Перегляд культових кінострічок, як-от «Сам удома», «Гаррі Поттер», став обовʼязковим ритуалом, який дарує святковий настрій та відчуття дитячого щастя. Цього року пропонуємо до списку must-watch додати українську самобутню стрічку про буковинську Маланку «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Давні народні традиції поєднуються з похмурими реаліями сьогодення. Фільм порушує питання особистих пошуків, сімейних цінностей та мінливості зовнішнього світу. Кримінальна історія розгортається на тлі зимових  святкувань, зокрема свята Маланки.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

ВИСТАВКА «СПІВІСНУВАННЯ З ТЕМРЯВОЮ»

У Мистецькому арсеналі з 3 по 7 січня триває виставка сучасного українського мистецтва «Співіснування з темрявою». У межах артпроєкту будуть представлені мультимедійні та аудіовізуальні інсталяції, перформанси, живопис та інші художні роботи Терези Барабаш, Сергія Петлюка, Даші Подольцевої та інших. Виставка розповідає про важливість комунікації з темрявою, з якою нам довелося співіснувати з початку повномасштабного вторгнення, адже «в часи тотальної невідомості темрява стає радше співрозмовником, точкою відліку, від якої ми продовжуємо формувати власне майбутнє». Інстальовані об'єкти мистецтва є проявом рефлексії на суспільні зміни й сучасні виклики.  

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

КОНЦЕРТ THE HARRY POTTER SYMPHONY 

Шанувальники всесвіту Гаррі Поттера, створеного Джоан Роулінг, неодмінно мають відвідати симфонічний концерт The Harry Potter Symphony. Bigshow Orchestra і хор Timeless Choir занурять в магічну історію, що починається на платформі 9 ¾. Під візуальний супровід та захопливий інтерактив лунатимуть культові композиції Джона Вільямса, Патріка Дойла, Ніколаса Хупера та Олександра Деспла.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).