Важливість донорства: Колаборація Ювелірного Дому ZARINA та ДонорUA в рамках проєкту «Моя група крові»

Новини
19.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Мета проєкту – популяризувати донорство в Україні та зібрати кошти на навчання та забезпечення бойових медиків на фронті
ПОДЕЛИТЬСЯ

ДонорUA та ZARINA об’єдналися, щоб навчати військових і бойових медиків переливанню крові та забезпечити їх усім необхідним для трансфузії. За даними МОЗ, у бойових умовах більше 60% смертей, яким можна було б запобігти, спричинені саме крововтратою. Перші 36 хвилин після поранення — вирішальні, і вчасне переливання крові підвищує шанси не лише вижити, а і максимально зберегти здоров’я людини. 

У серпні минулого року бойовим медикам, які не мають вищої медичної освіти, дозволили робити переливання крові на догоспітальному етапі. Це можливо за умови, якщо медики проходять відповідне навчання.

ДонорUA та ZARINA в межах проєкту «Моя група крові» підтримали дану ініціативу та створили колекцію прикрас, які рятуватимуть життя.

«ДонорUA вже 9 років розвиває донорський рух в Україні, але повномасштабне вторгнення поставило перед нами нові виклики. Проєкт «Моя група крові» допомагає долати одразу декілька. Знаючи свою групу крові, цивільні матимуть вищі шанси на порятунок у разі обстрілу. Бойові медики матимуть необхідні знання та інструменти для оперативної допомоги пораненим. Потенційні донори поповнюватимуть резерв, реєструючись на платформі», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Для підтримки проєкту «Моя група крові» CEO Ювелірного Дому ZARINA Заріна Нетовкіна та продюсерка і амбасадорка ДонорUA Марія Маслій розробили колекцію прикрас, присвячену нашій крові. Як і сама кров, колекція не має гендеру. Це срібні підвіси, на яких зазначена група крові та резус-фактор, та браслети, які доповнюватимуться кольоровими вставками відповідно до групи крові клієнта. Весь прибуток від продажу прикрас буде направлено на організацію навчання для військових і бойових медиків та закупівлю матеріалів і обладнання для переливання крові, зокрема підігрівачів плазми і крові, а також холодильників для зберігання крові на фронті. Ініціатива закриває передусім потреби штурмовиків, які мають найбільший ризик поранень на передовій.

Обличчями кампейну колекції стали відомі українські військові медикині: військовослужбовиця та парамедикиня Юлія Паєвська (Тайра), медикиня Анастасія Шевченко (Стасік) та парамедикиня медичного батальйону «Госпітальєри» Катерина Галушка. Вони невпинно продовжують рятувати життя у нашій війні.

З 20 січня в бутиках Ювелірного Дому ZARINA проходитимуть акції з визначення груп крові. Усі охочі можуть завітати та дізнатися свою групу крові безкоштовно за 2-3 хвилини. Тестування методом EldonCard проводять сертифіковані інструктори проєкту «Моя група крові». Всі учасники отримають сертифікат міжнародного зразка, який спростить процедуру донорства. Серед усіх, хто перевірить свою групу крові в бутиках ZARINA, бренд розіграє золоту прикрасу з рубіном — як нагадування про дотичність до великої і важливої справи.

«Ми поставили собі за мету не тільки сприяти навчанню та забезпеченню бойових медиків, а й загалом популяризувати донорський рух в Україні. Ми усвідомлюємо, наскільки нагальна потреба зараз, тож закликаємо усіх доєднуватись до нашої ініціативи, ставати донорами та рятувати життя», — коментує Заріна Нетовкіна.

Про розклад тестувань дізнавайтеся більше в соціальних мережах Zarina.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).