Видавництво ArtHuss випускає фотоальбом «Дивокрай» фотографки Енні Лейбовіц

Новини
24.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Wish list
ПОДЕЛИТЬСЯ

Видавництво ArtHuss готує до друку фотоальбом «Дивокрай» відомої фотографки Енні Лейбовіц — це антологія модних образів, знятих переважно для глянцевих видань впродовж багатьох років, а деякі з робіт ніколи не публікувалися раніше.

Фотоальбом «Дивокрай» переважно натхненний книгою «Алісині пригоди у Дивокраї» Льюїса Керола. Коли Аліса стикається з безліччю незрозумілих персонажів, вона запитує: «Хто ж я така?». Енні Лейбовіц ставить те саме питання через моду. Ця фотографка стала відомою завдяки портретній зйомці, тож для багатьох людей, альбом «Дивокрай» стане першим знайомством з талантом Лейбовіц ще й  у галузі фешн-фотографії.

У книзі зібрані 341 світлини, що демонструють віртуозне використання кольору, театральну постановку, майстерну гру штучним і природним світлом. Кожна фотографія слідує принципам сторітелінгу і демонструє її талант як потужного оповідача.

Персонажами книги стали модні дизайнери, серед яких Джон Гальяно в ролі Дами Хробаків, Том Форд в ролі Білого Кролика та Марк Джейкобс в ролі Гусені. Карл Лагерфельд, який хотів бути Білим Кроликом, з'явився в образі самого себе. Фотографії були зроблені на основі оригінальних ілюстрацій Джона Тенніела до книги Керола, в тому числі однієї з них, де Аліса затиснута в будиночку Білого Кролика. Сценограф виготовив репліку, масштабувавши її до пропорцій моделі і така увага до деталей наповнює кожну сторінку альбому.

«Мені завжди подобалося, як Енні привносить в свої модні образи відчуття оповіді, — розповідала Анна Вінтур, — вона бачить характер, конфлікт, романтику, драму… Ви завжди відчуваєте, що щось цікаве відбувається, або ось-ось станеться, або щойно сталося».

Енні Лейбовіц не просто фотографка, а пристрасна дослідниця історії та літератури. Її приваблюють наративні есеї, оскільки вони дають їй можливість зосередитися на чомусь, окрім одягу. У 2007 році вона поїхала до Іспанії, щоб зняти історію за мотивами роману Гемінґвея «І сонце сходить». Лейбовіц планувала зняти Пенелопу Крус і Каетано Ріверу Ордоньєса, правнука знаменитого матадора, який надихнув на створення образу тореадора в романі Гемінґвея. Ця світлина увійшла до «Дивокраю».

У іншій світлині Енні Лейбовіц пропонує веселу пародію на знамениті кутюрні зйомки минулого. У 1963 році, за десятиліття до появи фотошопу, Мелвін Сокольський виводив моделей зі студії і знімав їх у плексигласовій бульбашці над різними районами Парижу.  Лейбовіц відтворила дещо подібне: вона помістила актора Бена Стіллера усередину бульбашки, яку кран підняв над річкою Сеною у Парижі. Актор повторював свою роль з комедії «Zoolander». Ця композиція візуально химерна та оригінальна, Карен Малліган, багаторічна менеджерка студії Лейбовіца, згадувала, як їй довелося заспокоювати, менеджерка студії Лейбовіц, згадувала, як їй довелося заспокоювати стурбованого агента Стіллера, що якщо він впаде в річку, аквалангісти будуть напоготові

Фотоальбом «Дивокрай» — це не просто збірка робіт, це фіксація вагомого відрізку поп-культури та моди сучасності. Енні Лейбовіц проводить читача крізь широке розмаїття зображень за допомогою передмови та супутніх текстів, які додають характеру та допомагають зрозуміти світлини.

ArtHuss планує видати дві версії фотоальбому: звичайну у твердій обкладинці та колекційну з обмеженим тиражем. Таке рішення було свідомим та виваженим, аби зробити фотоальбом більш доступним для кожного читачі, хто цікавиться модою та фотографією. Костянтин Кожемяка, директор видавницива, пояснює детальніше: «Зараз ми відкрили передзамовлення на "полегшену" версія видання. Але згодом очікуємо і на "преміальну", вона матиме обтяжку обкладинки тканиною, а також спеціальний чохол-коробку».

Полегшену версію фотоальбому «Дивокрай» вже можна придбати за попереднім замовленням зі знижкою на сайті видавництва ArtHuss.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).