Психологія кольору: 7 головних відтінків сезону spring — 2023

Тренды
30.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Нове життя починається з весни: принаймні такий висновок можна зробити з кольорової палітри колекцій сезону spring — 2024. У своїх шоу дизайнери імплементували різноманітні відтінки, більшість з котрих запозичені з натуральної, природної гамми. Класичний червоний, який супроводжував нас увесь минулий рік, трансформувався в насичений вишневий, а зелений відродився з попелу та знову заполонив подіуми. Редакція L`Officiel Online зібрала сім трендових кольорів, якими варто доповнити свій гардероб у майбутньому сезоні.  

Трав’яний зелений

Покази сезону spring — 2024 характеризуються 50-ма відтінками зеленого, найпопулярніший з яких — трав’янистий. Ferragamo згадали про тренд «зелений — новий чорний», представивши в колекції декілька тотал-луків, а Mio Miu та Loewe показували, як легко та небанально інтегрувати трендовий колір у свій образ.  

Ferragamo spring-summer — 2024, Miu Miu spring-summer — 2024, Loewe spring-summer — 2024

Вишневий

Новий цикл життя отримав і червоний, який цієї весни представлений у глибокому вишневому відтінку. Колір поєднується з різними матеріалами та фактурами, проте найвдалішим рішенням стане саме шкіра — вона помічена в показах Gucci, Hermes та інших брендів.

Gucci spring-summer — 2024, Hermes spring-summer — 2024, Valentino spring-summer — 2024

Димний лавандовий

Ніжність та витонченість палітри майбутнього сезону відзначається також лавандовим кольором, представленим у більш приглушеному та нейтральному відтінку. Ми радимо експериментувати з контрастністю – яскравіше, як у Carolina Herrera, чи спокійніше, як у Courreges.

Prada spring-summer — 2024, Carolina Herrera spring-summer — 2024, Courreges spring-summer — 2024

Маслянисто-жовтий

Вже не перший сезон поспіль на подіумах помічається маслянисто-жовтий відтінок, який не збирається покидати модну повістку. Детальніше про тренд ми розповідали тут, а для сезону spring — 2024 шукайте натхнення в колекціях Jacquemus, Loewe чи Louis Vuitton.  

Loewe spring-summer — 2024, Louis Vuitton spring-summer — 2024, Jacquemus spring — 2024

Пастельний блакитний

Пастельний блакитний домінував у показах Fendi, Proenza Schouller та інших брендів, які представляли монохромні луки або пом’якшували маскулінні образи завдяки ніжному відтінку (порада на озброєння!). Яскраву інтеграцію кольору представили Chanel, додавши блакитні чоботи до фемінних суконь та спідниць з топами.

Fendi spring-summer — 2024, Chanel spring-summer — 2024, Proenza Schouler spring-summer — 2024

Насичений темно-синій

Насичений синій, який при різному освітленні важко відрізнити від чорного, з’являвся в показах Gucci, Miu Miu, Tory Burch та Loewe. Колір легко поєднується з іншою палітрою, особливо контрастними відтінками, такими як жовтий, червоний чи помаранчевий.  

Miu Miu spring-summer — 2024, Loewe spring-summer — 2024, Gucci spring-summer — 2024

Фісташковий

Ще один неочікуваний відтінок зеленого, який часто зустрічався в показах spring — 2024, — фісташковий. Впевнені, що згодом колір підкорить багатьох модних інфлюенсерів, а поки що розглядаємо ніжні сукні віж Fendi, Ulla Johnson та Erdem.

Fendi spring-summer — 2024, Ulla Johnson spring-summer — 2024,  Erdem spring-summer — 2024

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).