Блиск шкіри й мікропідбори: 7 взуттєвих трендів весни-літа 2024

Тренды
26.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Гід найяскравішими моделями
ПОДЕЛИТЬСЯ

У плануванні шопінгу й підготовці мудборду для весняно-літнього сезону значне місце посідає вибір взуття — від пошуку моделей, які захистять від «постзимової» ляпавиці, до ідеальних балеток і туфель для теплих прогулянок. Модні бренди й будинки вже продемонстрували значну кількість опцій, які зможуть доповнити ваш гардероб, включаючи лискучі шкіряні чоботи, як у Ferragamo, та мікропідбори від Gucci. Які 7 взуттєвих трендів будуть провідними в новому сезоні — докладніше в добірці L’Officiel Online.

Шкіряний блиск

У сезоні весна-літо 2024 ми удосконалюватимемо образ із допомогою блиску шкіри — як у босоніжках, взутті на плоскій підошві, так і в довгих чи коротких чоботах на підборах. Серед подіумних опцій, що втілюють тенденцію, лискуча зелена модель від Ferragamo, варіант з анімалістичним принтом від Fendi, а для теплішої пори — слінгбеки з декорованою пряжкою Saint Laurent, а також ефектні моделі Gucci в дебютній колекції дизайнера Себато де Сарно.

Ferragamo, Fendi

«На висоті» з платформою 

Попри світове захоплення плоскою підошвою, бренди та модні будинки також звертають нашу увагу на високу платформу. Варіанти стилізації із такою моделлю безмежні: фемінний образ із цим взуттям, прикрашеним фірмовими бантами, представили Simone Rocha, універсальний зі знаковою монограмою — Gucci, якщо ж ви прихильники спорт-шику й вуличних мотивів — зверніться за натхненням до Molly Goddard. 

Molly Goddard, Gucci

Шари зі складками

Багатошаровість — завжди ключ до створення ефектного образу, водночас фактурні чоботи зі складками стануть ідеальним варіантом, щоб її досягнути. Одні з трендсетерів цього силуету —  бренд Y/Project, які в сезоні весна/літо 2024 представили чорну модель із металевими ґудзиками. Victoria Backham презентували більш універсальну варіацію тенденції, а взуття зі складками від Dion Lee та All-In — надихне модних експериментаторів.

Y/Project, Victoria Backham

Балетки — черговий гіт сезону

Ми живемо в ері багатогранної фемінності й під час панування балетної естетики, тож не дивно, що серед найтрендовішого взуття, вчергове опинилися балетки. Fendi представили мінімалістичну версію цієї моделі, Simon Rocha прикрасили її перлами й стрічками, Chanel — додали миловидний бантик, а Loewe та Burberry всипали балетки кристалами.

Fendi, Simon Rocha

Мікропідбори або kitten heels

Для тих, хто не готовий відмовитися повністю від підборів, але водночас надає перевагу комфорту, kitten heels — взуття з мікрокаблуком — стане ідеальною моделлю у сезоні весна-літо 2024. Тенденція була також яскравою помітною на подіумах — у колекціях Gucci, Prada, Dior, Valentino й Versace.

Gucci, Prada

Домінація мюлів 

Елегантність силуету, що пропонують мюлі, завжди актуальна, як знову доводять колекції весна-літо 2024. Пастельна й металізована версія взуття була представлена на показі Versace, Bottega Veneta презентували золотисту модель на високих підборах, біла універсальна — прикрасила шоу Alaïa, а Knwls — інтегрували кантрі-мотиви.

Versace, Bottega Veneta

Наче із пляжу — обираємо сандалі та в’єтнамки 

У прохолодну зиму ми лише можемо помріяти про літній відпочинок і очікувати настання тепла, водночас дизайнери вже попіклувалися про найстильніші моделі, які втілюють сонячну безтурботність та невимушеність. Chanel продемонстрували чорні в’єтнамки із блискучим декором у формі логотипа модного дому, Miu Miu представили модель із ремінцями-шнурками, а Hermès — темно-вишневі шкіряні сандалі.

Chanel, Miu Miu

Читайте також: Громіздкі та елегантні: 6 трендів аксесуарів весни/літа 2024.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).