Громіздкі та елегантні: 6 трендів аксесуарів весни/літа 2024

Тренды
25.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Складаємо wishlist для нового сезону
ПОДЕЛИТЬСЯ

Аксесуари — невіддільна частина модного образу, яка формує бажаний ефект, провокативний або елегантний, яскравий або мінімалістичний. Колекції весна-літо 2024 пропонують різні опції для бажаного результату — Versace додати у стильний ансамбль виточені перлові сережки, Gucci — масивні золоті кольє, а Louis Vuitton, надихнутися 70-ми, й розмістити стеймент-ремінь на стегнах. L’Officiel Online зібрав 6 головних трендів аксесуарів прийдешнього сезону та розповідає про їхні подіумні стилізації.

Громіздкість і скульптурність прикрас

Акцентні, скульптурні й громіздкі — у фокусі нового сезону будуть стеймент-аксесуари, що надаватимуть образу ефектності у контрасті з панівною концепцією «тихої розкоші». На показі Gucci структурні й елегантні образи доповнювали великі золоті прикраси: від кольє до сережок-кілець, останні — мали збільшену форму й стануть однією з провідних тенденцій, з’явившись також на показах Hermès та Alexander McQueen. На показі Saint Laurent довгі срібно-золоті сережки додавали утилітарним ансамблям розкішного флеру, трансформуючи у такий спосіб повсякденні силуети. 

Gucci, Hermès, Saint Laurent 

Любов до бантів 

Мода, безумовно, перейнялася несподіваною любов’ю до бантів, і ця обсесія не збирається нас покидати найближчим часом, ставши значною частиною тенденцій аксесуарів. У розпалі Тижня високої моди в Парижі аксесуар також став провідним елементом образів на показі Chanel, доповнюючи балетну естетику шоу, на Giambattista Valli, прикрашаючи об’ємом зібрані зачіски, а в Dior — тонкі стрічки, зав’язані на бант, доповнили плетені пучки волосся. 

Giambattista Valli, Chanel

Окуляри з вигадливою оправою

Популярні officore («офісна естетика»), libriancore («бібліотекарська естетика») та, звичайно, ugly chic (химерний шик») посприяли ренесансу вигадливих окулярів, як із тонкою оправою й кольоровими лінзами, так із товстою оправою в повсякденних образах.  У сезоні весна-літо 2024 аксесуар привертатиме увагу й займатиме багато місця, влучні приклади з подіумів — образи брендів Etro та Victoria Beckham.

Victoria Beckham, Etro 

Кафи — і не лише як сережки

Кафи, сережки-кліпси, стануть ще однією провідною тенденцією серед аксесуарів, з'явившись в авангардній формі на показі Loewe та в золотій вигадливій версії на шоу Zimmermann. Тенденція також з'явилася в інтерпретаціях браслетів — масивні браслети-кафи прикрашали образи Tom Ford, Tory Bruch, Blumarine, Louis Vuitton та інших брендів.

Tom Ford, Loewe 

Перлова фантазія

Прикраси з перлами — одна з найелегантніших тенденцій прийдешнього сезону, що додає вишуканості в повсякденні силуети. У колекції Versace, натхненній 90-ми, лаконічні перли прикрашали сережки, корейський бренд Kimhekim інтегрував їх у масивні намиста, а в’єтнамський бренд Sixdo у межах Нью-йоркського тижня моди представив чокери з шарами цих дорогоцінних деталей.

Kimhekim, Versace

Стейтмент-ремінь з «низькою посадкою» 

Складова естетики 70-х, 80-х і навіть 00-х — широкі ремені, розміщені нижче талії, що прикрашають джинси, легінси, спідниці й сукні, стануть головним стилістичним прийомом у сезоні весна-літо 2024. На показі Louis Vuitton шкіряний пояс змістився на стегна, доповнивши легкі й романтичні образи, у Miu Miu — він став частиною хаотичного преппі-стилю, а в Blumarine — кільцеві стейтмент-пояси з квітами та з фірмовими метеликами прикрашали більшість ансамблів. 

Miu Miu, Louis Vuitton, Blumarine 

Читайте також: Естетика Mob Wife: у тренді — стиль дружини мафіозі.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).