Як носити гороховий принт — один із найбільших трендів весни/літа 2024

Тренды
07.02.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Створюємо грайливі та витончені ансамблі
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цієї весни й літа гороховий принт знову стане одним із найбільших трендів, продовжуючи своє панування, що триває вже кілька сезонів. Цю тенденцію з ретро-флером, яка вперше набула популярності у 20-х роках минулого століття, ми побачили як на подіумах, так і в яскравих образах стрітстайл-зірок. У колекціях весна-літо 2024 Balmain і Stella McCartney пропонують звернути увагу на елегантні сукні, водночас образи Dolce & Gabbana поєднували також трендову прозорість. Чим надихатися та як стилізувати гороховий принт вже в прийдешнім сезоні — читайте в матеріалі L’Officiel Online.

Великої популярності гороховий принт, який асоціюється з грайливістю та витонченістю, вперше набув завдяки трендсетеркам  — Міс Америці 1926-го Нормі Смоллвуд, яка одягнула «краплеподібний» купальник на вищезгаданий конкурс. Вже невдовзі, через двадцять років, Мерилін Монро з’явилася в сукні з гороховим принтом у комедійному фільмі «Сверблячка сьомого року». Важливу роль у популяризації принту також зіграли принцеса Діана, акторка Джулія Робертс, і, звісно, персонажка мультфільмів Disney Мінні Маус, спідниці якої завжди були в горох. Сьогодні гороховий принт не втратив популярності, залишаючись витонченим і грайливим акцентом безпосередньо у весняно-літньому сезоні.

Варіативність суконь

Dolce & Gabbana, Balmain, Stella McCartney

У колекціях весна-літо 2024 гороховий принт прикрашав значну кількість елементів гардероба, проте його найбільша варіативність була помітна у сукнях. Бренд Stella McCartney представив елегантну мінісукню на одне плече, доповнивши образ лише лискучим взуттям на плоскій підошві. Водночас будинки Balmain і Dolce & Gabbana пропонують звернути увагу на більш спокусливі, довгі опції, як-от із V-вирізом чи прозорими тканинами. 

Невимушені стилізації 

Vivetta, Carolina Herrera, Stella McCartney

Легкість силуетів і комбінації з низами — гороховий принт додає грайливості також у невимушені, повсякденні образи. У колекції Vivetta весна-літо 2024 сукня з V-вирізом поєднувалася з картатим головним убором, водночас образ від Carolina Herrera доповнювався темними протисонцевими окулярами, а модерна елегантна стилізація від Stella McCartney включала комбінацію топу з об’ємними прозорими рукавами й джинсів із заниженою посадкою. 

Вечірні виходи

Undercover, Balmain, Vivetta 

Упродовж показів весна-літо 2024 бренди також демонстрували, як додати більш елегантний і вечірній шарм до образів із гороховим принтом. Модна шпаргалка від Balmain включає 3D-акценти з квітковими мотивами на сукні, а Undercover — пропонує зосередитися на декоративних елементах, як-от на довгому шлейфі спідниці й вуалі. Одну з найбільш кокетливих інтерпретацій демонструє Vivetta із додаванням до мідіспідниці в горох пір’я.

Образи від зірок стрітстайлу

Гороховий принт став справжнім гітом серед зірок стрістайлу, які ілюструють — безперечної ефектності образу можна досягнути завдяки вибору айтемів із великим візерунком polkadot, у поєднанні різних принтів, а також у виборі аксесуарів і сумок із «горошком»

@tamumcpherson @sissi_pohle @elodierussell

Читайте також: Блиск шкіри й мікропідбори: 7 взуттєвих трендів весни-літа 2024.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).