Не лише зірка Marvel: 4 знакові ролі Елізабет Олсен

ПОДЕЛИТЬСЯ
Від «ідеальної» домогосподарки до агентки ФБР
ПОДЕЛИТЬСЯ

Американка Елізабет Олсен передусім відома роллю чарівливої й непростої персонажки Ванди Максимової або Багряної Відьми в супергеройському кіновсесвіті Marvel. Хоч ця роль принесла номінантці БАФТА, «Золотого глобуса» та Critics Choice Awards визнання, а також світову популярність, її професійний доробок неможливо звести до цієї ролі. У досьє Елізабет Олсен — численні зіграні героїні в драмах і трилерах, а майстерність їхнього зображення неодноразово відзначалася критиками й продовжує привертати їхню увагу. У 35-річчя акторки L’Officiel Online згадує її найзнаковіші ролі — від «ідеальної» домогосподарки, що зважується на вбивство, до агентки ФБР.

«Кодахром» (2017)

В наповненій емоціями й любов’ю до фотографії драмі «Кодахром» Елізабет Олсен грає доглядальницю Зою Керн, яка допомагає літньому фотографові Бенжаміну Ашеру Райдеру у виконанні 4-разового номінанта на «Оскар» Еда Гарріса. Останній скоро загине, тож героїня передає передсмертне бажання його сину Метту — доправити чоловіка в останню фотостудію, що проявляє фотоплівку Кодахром. На тлі нот романсу між Зоєю й Меттом розгортаються суперечності й згадки сімейних образ, водночас наприкінці стрічки перемагає примирення.

«Вітряна ріка» (2017)

У цій непростій драмі-трилері Елізабет Олсен виконує роль безстрашної й молодої агентки ФБР, яка розслідує вбивство молодої індіанки Наталі в резервації «Вітряна ріка». Щоб розкрити злочин, вона звертається до лісника Корі Ламберта (Джеремі Реннер), який якнайкраще знає місцевість. Поки лісничий зіштовхується зі своїм болючим і темним минулим, обоє героїв передусім бажають дізнатися правду.

«Співчуваю вашій втраті» (2018) 

Пережити втрату найрідніших — у серіалі «Співчуваю вашій втраті» Елізабет Олсен грає молоду колумністу Лі Шоу, яка втрачає свого чоловіка. Вона намагається впорядкувати своє життя й рефлексувати відчуття горя, переїжджаючи до матері й сестри, а також відвідуючи групові зустрічі. Серіал «Співчуваю вашій втраті» сповнений гірких і кумедних моментів, які неспішно досліджують, як водночас рухатися далі й берегти пам’ять про коханих.

«Любов і смерть» (2023)

У кримінальній драмі «Любов і смерть» акторка Елізабет Олсен виконує роль «ідеальної» домогосподарки Кенді Монтгомері, вчинки якої сколихнули американську спільноту у 80-х роках. Обтяжена своїм буденним життям героїня зраджує своєму чоловіку з одруженим Алланом Гором, членом її церковної групи. Обоє не хочуть завдати болю своїм партнерам, аж поки пристрасть і ревність не призводить до того, що Кенді бере в руки зброю.

Читайте також: Інгредієнт любові: що треба знати про романтику й кухню у фільмі «Смак пристрасті»

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).