Як носити балетки — найстильніше взуття весни/літа 2024

Тренды
15.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Комфорт поєднаний із модою
ПОДЕЛИТЬСЯ

Балетки — трендове взуття, яке залишається на піку популярності вже кілька сезонів і не збирається віддавати позицію лідера. Ця модель на плоскій підошві, яку у свій час носили Бріжит Бардо, принцеса Діана, Одрі Гепберн та Емі Вайнгауз, повернулася до нас ще у 2016 році в колекції Miu Miu. З того часу балетки залишаються мастхевом для багатьох модниць: як альтернатива високим підборам, універсальне взуття для стилізації та загалом романтичний елемент гардероба. Які балетки обрати вже цієї весни й літа та з чим їх поєднувати розповідає L’Officiel Online.

Червоні моделі

 Simone Rocha

Цьогоріч червоний колір продовжує своє панування, прикрашаючи абсолютно все — від колготок, одягу, аксесуарів і до взуття. Тож балетки цього відтінку стануть стильним і актуальним вибором у сезоні весна-літо 2024, що доводять як образи стрітстайл зірок, так і подіуми. До того ж червоне взуття — ідеальний акцент, якщо ви бажаєте створити барвистий образ. У Simone Rocha такі балетки поєднали з сукнею для вечірніх виходів з об’ємним бантом, а в Sandy Liang презентували червоні балетки-пуанти.

Інфлюенсерка Маріанна Теодорсен на Тижні Моди в Копенгагені 

Розмаїття блискіток

Loewe

Для тих, хто бажає урізноманітнити класичну взуттєву поличку, трендові балетки з блискітками — ідеальний вибір у сезоні весна-літо 2024. Це блискуче взуття стало елементом, зокрема, колекцій Coperni, GCDS та Chanel. Заразом в Loewe представили різні стилізації осяйливих балеток: в модному домі їх поєднували, як із гіпертрофованим трикотажем, штанами з високою талією, що майже досягають грудної клітки, базовими блейзерами і білою сорочкою. 

Інфлюенсера Емілія Зільберг на шоу Max Mara

БАНТИ Й ЩЕ РАЗ БАНТИ

Chanel

Модна індустрія продовжує захоплюватися бантами, підтвердженням чому стали як численні червоні доріжки, подіуми, так і образи стрітстайл-зірок. Для прихильників фемінної естетики модні доми й бренди пропонують звернути увагу на балетки, що прикрашені акцентними бантами. У колекції Chanel весна-літо 2024, яка складається з ансамблів для літнього й пляжного відпочинку, білі блискучі балетки увінчали чорні банти. 

Інфлюенсерка Дженніфер Казіміро в балетках Miu Miu

Балетки-паунти 

Sandy Liang

Історія балеток у вигляді, який ми знаємо сьогодні, розпочалася в 1900-х, коли підприємець Сальваторе Капеціо створив їхню першу позасценічну версію. Згодом дизайнерка Роуз Реппетто «виготовила» це взуття для Бріджит Бардо, яка з’явилася у фільмі «І Бог створив жінку». Відтоді модель, яка походила з балетного мистецтва, посіла значне місце в гардеробах багатьох жінок. Балетки-пуанти — ефектний різновид цього взуття, що водночас віддає шану їхньому походженню, а також наділяє образ ніжністю. У колекції Sandy Liang модель з’явилася в яскравих відтінках, як-от у насиченому синьому, червоному й золотистому, та прикрашала фемінні, романтичні образи пастельних відтінків з об’ємними бантами, стрічками та квітами.

Читайте також: Як носити прозорі спідниці — найспокусливіший тренд 2024 року

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).