Там, де наївність зустрічається з інтелектуальною модою. Успіх бренда Miu Miu

Тренды
14.03.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
«Молодша сестра» Prada, необмежена в експериментах й інфантилізмі
ПОДЕЛИТЬСЯ

У 2023 році продажі Miu Miu зросли на 58%, а в четвертому кварталі — на 82%. На фоні стрімкого зниження попиту на люксові предмети бренд демонструє вражаючі фінансові результати, не говорячи про підвищення впізнаваності та віральності їх колекцій. Сьогодні Miu Miu диктують найсміливіші модні тренди — чого лише вартують прикрашені стразами мікрошорти. Розповідаємо, як бренд розширив цільову авдиторію, не втративши власної ідентичності.

Емма Коррін на подіумі Miu Miu, fall-winter — 2023

Бунтівне чадо

Miu Miu, назва якого походить від прізвиська Міуччі Пради, був заснований дизайнеркою в 1993 році. Дебютна ready-to-wear колекція зустріла неоднозначні відгуки критиків: хтось висловлював похвалу Міуччі за грайливість, інші ж критикували за надмірний інфантилізм. Попри це образи Miu Miu почали помічати на світських персонах та знаменитостях, особливо, серед молодих представників Голлівуду.

Miu Miu, fall — 1995 

«Коли я працюю над Miu Miu — це повинно відбуватися негайно, інстинктивно, спонтанно, з використанням всього, що доступно на даний момент. Якщо я подумаю тричі, я зупинюся. Усе авангардне, незвичайне й зухвале стає частиною мого бачення Miu Miu», — ділилася Міучча Прада.

Міучча Прада на показі fall-winter — 2014

Не можна порівнювати сім’ю, коли всі діти — різні: Miu Miu часто називають «молодшою сестрою» Prada. Для того, аби знайти схожість, не знадобиться багато часу: вишуканий дизайн, ретельно продумана конструкція виробів, використання коштовних тканин. Проте Miu Miu знаходить свою ідентичність в іншому — натхненні юною енергією та чуттєвістю, бунтом та грайливістю. Дизайни бренду зберігають елегантність та сучасну жіночність, інтерпретуючи їх у своїй айдентиці.

Miu Miu, spring-summer — 2024

Бути сміливим та експериментувати — найвища форма виразності для Miu Miu. Речі бренду формують statement-образи, у котрих віднаходить себе кожна дівчина. Miu Miu створений, аби дивувати та викликати емоції. Прозорі сукні, шовкові бра, спідниці-ремені, мікрошорти та інші знакові речі бренду стають не лише предметом обговорення: навіть найсміливіші образи виходять за рамки модних шоу, з’являючись на вулицях міста.

Гейлі Бібер, Сінді Свіні, Кайя Гербер чи всі ми?

Рекламна кампанія Miu Miu з Гейлі Бібер, spring-summer — 2022

Рекламні кампанії — окрема сильна сторона Miu Miu. Героїнями знімань бренду ставали Гейлі Бібер, Емма Корін, Сінді Свіні, Кендалл Дженнер, донька Міли Йовович Евер Андерсон, Кайя Гербер та інші знаменитості з мільйонними арміями прихильників. Єдина константа, яку Miu Miu завжди залишає при собі, це увага до сміливих і сильних жінок.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Miu Miu намагається відобразити кожну дівчину. Колекції бренду дозволяють виразити свою індивідуальність, почуття, емоції та стиль. Miu Miu змішує високу моду з реальною: при оригінальності дизайнів речі є зручними та комфортними в носінні. Не дивно, що образи бренду знаходять відгук як у знаменитостей, так і пересічних модниць, які прагнуть поєднати жіночність разом з веселощами та прагматичністю. Про це говорить не лише зріст продажів, але й рейтинг Lyst, який назвав Miu Miu найпопулярнішим брендом за третій квартал 2023 року.  

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).