Майбутній Джеймс Бонд: 4 знакові ролі Аарона Тейлора-Джонсона

ПОДЕЛИТЬСЯ
Нове обличчя бондіани?
ПОДЕЛИТЬСЯ

Протягом останніх днів інсайдери кіноіндустрії називають 33-річного британського актора Аарона Тейлора-Джонсона, володаря «Золотого глобуса», переконливим кандидатом на роль нового Джеймса Бонда. Кар’єрне досьє ймовірного агента 007 включає як супергеройські блокбастери, участь у фільмі дизайнера Тома Форда, комедійний бойовик із Бредом Пітом, так і чуттєву біографічну роль засновника The Beatles. Чи перевтілиться Аарон Тейлор-Джонсон в харизматичного шпигуна дізнаємося невдовзі, а поки L’Officiel Online пропонує познайомитися з актором ближче — із його чотирма знаковими ролями. 

«Стати Джоном Ленноном» (2009)

Юний Джон Леннон, учасник The Beatles — це роль, що дозволила Ааарону Тейлору-Джонсону отримати звання висхідної зірки та перше визнання. У драматичному фільмі «Стати Джоном Ленноном» режисерки Сем Тейлор-Джонсон тоді 19-річний актор перевтілюється у культового виконавця в його молоді роки. Чуттєва картина висвітлює стосунки музиканта з двома найважливішими жінками на той час — тіткою Мімі й матір’ю Джулією. Вона також зображає першу зустріч Джона Леннона з Полом Маккартні й Джорджем Гаррісоном, що призведе до створення легендарного гурту. Фільм «Стати Джоном Ленноном» отримав номінації у чотирьох категоріях премії БАФТА.

«Король поза законом» (2018)

Сюжет стрічки з Крісом Пайном і Флоренс П’ю розгортається у XIV столітті довкола шотландського короля Роберта I Брюса, який бореться за незалежність Шотландії від Англії. Ааарон Тейлор Джонсон виконує роль Джеймса Дугласа, 5-го лорда Дугласа, одного з головнокомандувачів і сподвижників монарха в боротьбі за суверенність. Саме в «Королі поза законом» актор демонструє майстерність власної гри, що здобула визнання критиків, втілюючи жорсткого в мотивації й цілеспрямованого персонажа-стратега. 

«Швидкісний поїзд» (2022)

Яким був би Джеймс Бонд у виконанні Ааарона Тейлора Джонсона? Невелике прев’ю актора в ролі небезпечного героя під прикриттям глядачі можуть побачити у фільмі «Швидкісний поїзд», що зібрав зірковий каст із Бреда Пітта, Сандри Буллок та виконавця Бед Банні. Комедійний бойовик розповідає історію п’яти найманих вбивць, що подорожують японським швидкісним поїздом та які дізнаються про несподіваний зв’язок їхніх завдань. 

«Нічні звірі» (2016)

У центрі фільмі режисерства дизайнера Тома Форда — директорка картинної галереї Сюззен Морроу, яка отримує рукопис роману від колишнього чоловіка Едварда Шеффілда (Джейк Джилленхол). Стрічка «Нічні звірі» постає «історією в історії», де перед глядачами також розгортаються події цієї зловісної книжки. У світі останньої, в Техасі, з’являється персонаж Ааарона Тейлора Джонсона, токсичний антагоніст, що вчиняє жахливі злочини. Заразом Сюззен Морроу, занурюючись у сторінки рукопису, згадує своє минуле з колишнім чоловіком і дізнається про темні сторони теперішнього. Перформанс Ааарона Тейлора Джонсона у «Нічних звірах» був відзначений критиками як майстерний та здобув актору «Золотий глобус». 

Читайте також: Після «Дюни»: 7 фільмів, які варто побачити цієї весни

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).