Як носити блакитні тіні з образів Кейт Мосс — б’юті-тренд 2024-го

ПОДЕЛИТЬСЯ
Естетика 90-х навзамін природному стилю
ПОДЕЛИТЬСЯ

Подобається вам це чи ні, але блакитні тіні для повік повертаються у 2024 році. У той час як ікони стилю, як-от принцеса Діана та Кейт Мосс, зробили їх мастхев продуктом 90-х, сучасні it-girls, зокрема Кендалл Дженнер, Гейлі Бібер і модель Айріс Лоу доводять, що зумери можуть використовувати їх не менш барвисто й актуально.

Наомі Кемпбелл і Кейс Мосс у 90-х

Природній і мінімалістичний макіяж завжди матиме привабливість, до того ж він очолював б’юті-тренди протягом минулого року. А втім, як доводять образи селебриті-візажистів та на подіумах, настав час витягнути мерехтливі і яскраві відтінки з глибини шафи. Погляньмо правді у вічі: хоч натуралістичний макіяж панував цілком заслужено, грайливу креативність у б’юті-рутину додають саме барвисті продукти. З приходом весни 2024 року ми знову можемо зануритися у світ виразних і сміливих відтінків — з усіма мрійливими нюансами блакиті. 

Елізабет Тейлор у фільмі «Клеопатра» (1963)

З поверненням тенденції на блакитні тіні у цьому сезоні не варто забувати, з чого все починалося. Хоч сміливий макіяж набував популярності ще в 50-х роках, культова роль Елізабет Тейлор у фільмі «Клеопатра» (1963) по-справжньому популяризувала сині тіні для повік. Навіть десять років потому акторка, втілення золотої ери Голлівуду, постійно використовувала цей колір, закріпивши за ним статусом вічної класики.

 Gucci весна-літо 1996

Блакитний макіяж ніколи повністю не виходив із моди, зокрема став фаворитом протягом 90-х. Наперекір суворим правилам дрес-коду королівської сім’ї, фірмовий макіяж принцеси Діани включав блакитну підводку. Інший знаковий б’юті-приклад тих часів — Кейт Мосс із блискучим кобальтовим на повіках на показі Gucci весна-літо 1996. Наприкінці 90-х у свою б’юті-рутину відтінки блакиті додали інші супермоделі, як-от Тайра Бенкс, і акторки, зокрема Дженніфер Лопес, з’являючись із таким макіяжем на червоних хідниках.

Лілі-Роуз Депп

Тенденція не покидала світ краси протягом усього 2000 року й до середини нульових. Найкращий доказ цьому — ностальгічні образи модних ікон тих часів, наприклад, Брітні Спірс і Періс Гілтон. Незалежно від того, чи є ви прихильником естетики 2000–х і її відродження, не можна заперечувати, що макіяж із блакитними тінями залишив незабутнє враження на б’юті-тенденціх тієї епохи. Готові зануритися у світ синіх тіней? L’Officiel зібрав найвлучніші сучасні приклади для натхнення нижче — від моделей Кендалл Дженнер, Гейлі Бібер до б’юті-образу з показу Antonio Marras весна-літо 2024.

Джулія Фокс
Кендалл Дженнер
Antonio Marras весна-літо 2024
Гейлі Бібер
Джулія Фокс
Кендалл Дженнер
Antonio Marras весна-літо 2024
Гейлі Бібер
01 00
Джулія Фокс
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).