4 найочікуваніші театральні прем’єри травня

Искусство
08.05.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Афіша
ПОДЕЛИТЬСЯ

У травні в Києві відбудеться прем’єра нових вистав, серед яких довгоочікувана опера Giai-24 композиторів Романа Григоріва й Іллі Разумейка та «Зілля» за повістю Ольги Кобилянської. Про ці та інші вистави, які варто відвідати цього місяця, розповідає L’Officiel Online.

«Зілля»

Прем’єра: 9 травня

Де: Молодий театр

Кохання і зрада, магія і реальність – усе переплелося в виставі Молодого театру «Зілля» за повістю Ольги Кобилянської «В неділю рано зілля копала». В її основі — історія Тетяни, яка покохала зайнятого Гриця. «Жаль одну покидати, а шкода і другу лишати», — говорить він. Ставить постанову режисерка Олександра Меркулова.

Giai-24

Прем’єра: 10 травня

Де: МЦКМ «Жовтневий палац»

GIAI-24 — нова та довгоочікувана опера композиторів Романа Григоріва й Іллі Разумейка про підрив Каховської дамби. Опера складатиметься з трьох актів, які засновані на теорії богині Землі Гаї, яку підтримував французький антрополог і філософ Бруно Латур: Songs of Mother Earth (Пісні Матері Землі), Cabaret Metastasis (Кабаре-метастази), Dance for Mother Earth (Танці для Матері Землі). Відеоматеріали для GIAI-24 були створені в 2023 році на східному берегу острова Хортиця.

«Соломія»

Прем’єра: 12 травня

Де: Театр на Печерську

У травні пройде прем’єра нової вистави режисерки та заслуженої артистки України Олени Лазовіч. «Соломія» розповість про складне життя оперної співачка Соломії Крушельницької, на чию долю випало дві світові війни та два тоталітарних режими. «Великий талант — це поклик, який є більшим за всі життєві обставини. Але на його шляху завжди будуть великі випробування. Як не зрадити свій талант і своє покликання — ось головна тема вистави», — розповідають у Театрі на Печерську.

Intermezzo

Прем’єра: 28 травня

Де: Національний академічний драматичний театр ім. І.Франка

Вистава «Інтермецо» складається з чотирьох новел Михайла Коцюбинського: «Що записано в книгу життя», «Сон», «Цвіт яблуні» та «Інтермецо». Режисеркою-постановницею виступить Вероніка Літкевич, художник-постановник — Олександр Друганов, а оповідача озвучать Ренат Сєттаров та Павло Шпегун.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).