«Євробачення-2023» від імені України здобуло BAFTA

Новини
13.05.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Обійшовши коронаційний концерт Чарльза II
ПОДЕЛИТЬСЯ

Пісенний конкурс «Євробачення-2023», що пройшов у британському Ліверпулі від імені України, здобув телевізійну премію BAFTA. Нагороду було отримано в номінації «Найкраще шоу в прямому етері».

Церемонія вручення престижної британської премії відбулася 12 травня в Королівському фестивальному залі в Лондоні. На сцені нагороду прийняли команда британського мовника BBC та співведучі «Євробачення-2023» акторка Ганна Ваддінґем і українська співачка Юлія Саніна. 

«Мої вітання усім, хто створював “Євробачення-2023”! Минув рік, а ми продовжуємо з теплом згадувати, як дві країни та дві культури творили історію на сцені у Ліверпулі разом», — поділилася у своєму інстаграмі Юлія Саніна. «І ця нагорода — красивий фінальний акорд Євробачення 2023».

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Julia Sanina (@the_hardkiss)

У номінації «Найкраще шоу в прямому етері» також змагалися етери коронаційного концерту Чарльза II й Королівський фестиваль пам'яті Британського легіону. Раніше, в квітні, команда «Євробачення-2023» отримала інші дві нагороди від BAFTA — «Director: Multi-Camera» та «Entertainment Craft Team».

Зазначимо, що над пісенним конкурсним у Ліверпулі працювали представники України. До того ж у ньому взяли участь українські артисти. На «Євробаченні-2023» Україну представив гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel

Читайте також: Українське поетичне: 4 найкращі фільми режисера Юрія Іллєнка

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).