Що всередині: виставка Tiffany Wonder, де представлені унікальні експонати високого ювелірного мистецтва

Искусство
05.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Більше 500 дорогоцінних виробів
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Токіо триває виставка Tiffany Wonder, у рамках якої ювелірний Дім представив унікальні прикраси та інші предмети мистецтва. Усього експозиція Tiffany & Co. налічує більше 500 виробів, частина з котрих виставляється на широкий загал уперше. Що всередині нової виставки Дому, розповідає L’Offciel Online.

Гостями авангардного простору Tokyo Node, де й проходить виставка Tiffany & Co., стали Фаррелл Вільямс, Розі Гантінгтон-Вайтлі, Олівія Вайльд, співачка Розе та інші знаменитості. Однак справжні діаманти та скарби розташувалися в виставковій локації, яка налічує не один тематично декорований зал.

Одним з найрідкісніших та найпопулярніших експонатів стала «Птиця на скалі», створена видатним французьким ювеліром Жаном Шлюмберже. Серед інших відомих предметів — єдиний у світі жовтий діамант, огранений вагою в 128,45 карата. Дорогоцінний камінь був добутий у 1877 році в Кімберлі, Південно-Африканська республіка, а його початкова вага становила близько 284 карат. Зараз Tiffany & Co. Доповнили його діамантовими пташками, надихаючись творіннями Шлюмберже.

Серед гобеленових стін в залах Tiffany Wonder розташувалися архівні експонати, такі як одна з перших коробочок кольору тіффані, касова книга, з якої розпочався бізнес бренду тощо. У цих та інших залах гості виставки зможуть побачити предмети відомих дизайнерів Дому: орхідеї Джорджа Полдінга Фарнхема, новаторські дизайни Ельзи Перетті, срібний антикваріат Едварда К.Мура, а також підвіс Medusa, який Луї Комфорт Тіффані вперше й єдине підписав як художник, а не ювелір.

Зв’язок Tiffany & Co. з кінематографом висвітлюється в окремому залі, який очолюють експонати з фільму «Сніданок у Тіффані». Тут ж представлені й архівні образи Одрі Хепберн, створені Givenchy. В інших просторах Дім демонструє спадщину в виготовлені ювелірних предметів для монарших родин, нагород та унікального спортивного спорядження, а зала In Love With Japan підкреслює тісні стосунки Tiffany & Co. з Японією.

Виставка Tiffany Wonder триватиме в Токіо до 23 червня.  

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).