Пішла з життя культова співачка й ікона стилю Франсуаза Арді

Новини
12.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Видатна виконавиця цілої епохи
ПОДЕЛИТЬСЯ

Одна з найбільш відомих і улюблених співачок Франції Франсуаза Арді пішла з життя у віці 80 років. «Мами не стало», — написав її син та виконавець Тома Дютрон.

Свою кар’єру виконавиця розпочала у 60-х, ставши іконою стилю попмузики є-є поряд із Сержом Генсбуром та Сільвією Вартан. Вона надихала й отримала визнання від таких культових музикантів, як-от Боба Ділана, Міка Джаггера і The Beatles. 

Серед найбільших гітів Франсуази Арді — дебютний сингл Tous Les Garçons Et Les Filles («Усі дівчата й хлопці») та Le Temps de L’amour («Час для кохання»). Вона також співпрацювала з такими музикантами, як-от Iggy Pop і Blur.

За своє життя співачка також знялася у фільмах відомих французьких режисерів Роже Вадима й Жана-Люка Годара, представила кілька творів нон-фікшну. Виконавиця була музою визначних дизайнерів Рей Кавакубо, Іва Сен-Лорана, Андре Куррежа та Пако Рабанна.

У 2004 році в Франсуази Арді діагностували лімфому, що згодом переросла в рак вуха. Кар’єра співачки тривала понад п’ять десятиліть, а свій останній альбом Personne D'Autre («Ніхто інший») вона представила у 2018 році. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).