Що почитати: 3 важливі книги з читань Miu Miu, які варті уваги

Искусство
12.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Історії жінок у знакових творах
ПОДЕЛИТЬСЯ

Від Токіо, Нью-Йорка до Парижа — цього літа Miu Miu спонукає жителів мегаполісів прочитати твори видатних письменниць. Йдеться про ініціативу бренду під назвою Summer Reads. У її межах відвідувачі мали змогу відвідати поп-апи, щоб отримати примірники знакових книг. Як зазначають в Miu Miu, ці тексти були обрані завдяки сміливому й впливовому статусу їхніх авторок. 

«Їхні голоси унікальні, це роздуми про життя надзвичайних жінок — життя дочок, коханих, дружин, матерів — виражені через написане слово», — говорять у бренді. «Порушуючи умовності та гендерні кордони, вони є натхненням для кожного покоління жінок, що приходить після них».

Для тих, хто бажає повнити свою книжкову полицю, L’Officiel Online розповідає головне про 3 важливі книги з читань Miu Miu.

Альба де Сеспедес «Заборонений записник» (Forbidden Notebook)

Альба де Сеспедес — кубинсько-італійська письменниця й журналістка, двічі ув’язнена за антифашистську діяльність. Вона створила сценарій для драми «Подруги» 1955-го режисера Мікеланджело Антоніоні, що на Венеційському кінофестивалі отримала Срібного лева. Деякі твори письменниці до того ж були заборонені фашистською владою.

Роман авторки «Заборонений записник» був уперше опублікований на початку 50-х років. Він отримав визнання літературних критиків: Wall Street Journal назвав його «блискучим», а The New Yorker — «могутнім». Книжка розповідає про Валерію Коссаті — нещасну домогосподарку в повоєнному Римі. Коли вона таємно починає записувати свої думки й почуття в маленькій чорній книжці, то розуміє, що повинна переосмислити власні ролі матері й дружини. Це чуттєва історія про жінку, яка знову перевідкриває себе.

Сіббіла Алерамо «Жінка» (A woman)

Сіббіла Алерамо — авторка перших феміністських творів в Італії, а її твір «Жінка» залишив значний слід у європейській літературі. Опублікована вперше у 1906 році, книжка фактично є мемуаром раннього життя письменниці. 

У ній повість ведеться безіменною оповідачкою, що захоплена своїм сильним батьком і нехтує меланхолійною матір’ю. Головна героїня проходить крізь складні життєві випробування. Її мати спробувала накласти на себе руки, в 15 років дівчина переживає сексуальне насильство, а згодом після цього намагається власноруч піти з життя. А втім, героїня знаходить внутрішню силу й світло, — щоб жити далі й боротися.

Джейн Остін «Переконання» (Persuasion)

Твори видатної англійської письменниці XIX століття Джейн Остін, яка стала широко відомою після смерті, вирізняються соціальною критикою й почуттям гумору.

«Переконання» — це останній завершений роман авторки, один із її позачасової класики, що отримав майже 10 екранізацій. Він розповідає про юну героїню Енн Елліот, яка розриває заручини з коханим під тиском, адже він не рівня її сім’ї. Вона так і не знаходить іншого обранця, що відроджує в ній такі сильні почуття. Проте все ж через роки знову отримує шанс на щасливе майбутнє в коханні.

Читайте також: Літнє чтиво: 6 книг, що надихнуть на пригоди й перевідкриття себе.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).