5 захопливих фільмів із Ніколь Кідман, які має побачити кожен

Искусство
20.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Різнопланові та ефектні ролі
ПОДЕЛИТЬСЯ

20 червня своє 57-річчя відзначає Ніколь Кідман — одна з найбільш високооплачуваних акторок сучасності, лауреатка «Оскару», BAFTA й 17-разова номінантка «Золотого глобуса». Розпочавши свою кар’єру в 16 років із повнометражним дебютом у різдвяній драмі «Різдво Буша», вона здобула визнання провідних режисерів сьогодення, як-от База Лурманна, Джейн Кемпіон і Стівена Долдрі. Повне занурення в роль, сильні акторські навички й сміливість творчого вибору — ці характеристики Ніколь Кідман зробили її зіркою Голлівуду, яка не боїться втілювати різнопланових персонажів, чи то харизматичну куртизанку, домогосподиню або ж видатну письменницю.

З нагоди дня народження Ніколь Кідман L’Officiel Online зібрав 5 захопливих фільмів із акторкою, які має побачити кожен.

«Кроляча нора» (2010)

«Кроляча нора» — фільм з Ніколь Кідман у головній ролі, що заснований на однойменній бродвейській виставі, переможниці Пулітцерівської премії за драму. За роль у цій психологічній драмі Ніколь Кідман отримала номінацію на «Оскар». Стрічка розповідає про подружжя Бекки й Гаві Корбетів, життя яких змінює трагедія — автомобільна катастрофа, де гине їхній юний син Денні. Переживаючи горе й труднощі в сім’ї, головна героїня у виконанні Ніколь Кідман починає зустрічатися з підлітком, який був за кермом у день аварії. Так, кожен із сімейної пари по-різному працює з болем, але чи вдасться їм зберегти шлюб?

«Мулен Руж!» (2001)

Динамічний й надзвичайно красивий мюзикл режисерства База Лурманна здобув вісім номінацій на премії «Оскар». З них — дві переможні. Це історія кохання, в якій Ніколь Кідман зіграла зірку кабаре та куртизанку Сатін. У її героїню взаємно закохується бідний поет Крістіан у виконанні шотландця Юена Мак-Грегора. А втім, на шляху їхньої любові — гроші, владні бажання та трагічні ігри долі.

«Із широко заплющеними очима» (1999)

У центрі останньої стрічки визначного режисера Стенлі Кубрика — подружжя успішних лікарів Аліси й Вільяма. Їх зіграли тоді одружені Ніколь Кідман і Том Круз. Після зізнання головної героїні у бажанні зрадити чоловіка, останній поринає в небезпечне сексуальне товариство. Кожен із подружжя тепер перебуває під загрозою в реальності, яку складно відділити від фантазії.

«Померти заради» (1995)

За роль у сатиричній драмі «Померти заради» Ніколь Кідман отримала свою першу велику нагороду — «Золотий глобус». Заснована на реальних подіях, стрічка розповідає про молоду Сюзан Стоун, яка понад усе бажає прославитися й стати зіркою телебачення. Тож у пошуку знакових проєктів вона вирішує створити документальний фільм «Розмова з підлітками». Прагнення слави Сюзан й знайомство зі школярами призводить до несподіваних і трагічних наслідків — вбивства.

«Години» (2002)

Оскароносна драма «Години» розповідає про трьох різних жінок із різних десятиліть, яких втілили на екрані Ніколь Кідман, Меріл Стріп і Джуліанна Мур.

Це видатна письменниця Вірджинія Вулф, яка в Лондоні 20-х років починає писати свій перший великий роман і зіштовхується з власним психологічним розладом. Молода дружина з Лос-Анджелесу Лора Браун, яка в часи після Другої світової війни читає цей твір. Саме він змушує її засумніватися у своєму життєвому виборі. А також — Клариса Вон із модерного Нью-Йорка, що готує вечірку для свого колишнього коханця, який має діагностований СНІД. Жінок розділяють майже 80 років, проте об’єднують спільні переживання й одна книжка.

Читайте також: 6 фільмів, з якими переносишся в італійське літо.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).