Як змінився стиль Пенелопи Фезерінгтон у серіалі «Бріджертони»

ПОДЕЛИТЬСЯ
З нагоди виходу фінальних епізодів третього сезону розповідаємо про шлях героїні від сором’язливої дівчини до впевненої й чуттєвої
ПОДЕЛИТЬСЯ

На початку серіалу «Бріджертони» незграбна поведінка та несформоване відчуття стилю відсували Пенелопу Фезерінгтон на другий план усіх перипетій, всупереч її ролі таємничої й впливової колумністки, яка пише плітки. А втім, уважні глядачі завжди знали, що героїня була чимось на кшталт необробленого діаманта. Тепер же вона нарешті набула зрілого й чарівливого вигляду. 

До своєї головної ролі в третьому сезоні Пенелопа зарекомендувала себе як сором’язлива дівчина, яка часто стоїть на балах, спостерігаючи за іншими. Хоч її стриманий характер виявився корисним для ролі леді Віслдаун, особистість героїні відійшла від стереотипів британської аристократії, що зробило дівчину відстороненою на шлюбному ринку та у світському житті.

Раніше молодшу Фезерінгтон глядачі завжди бачили в різних варіаціях квіткової сукні в знакових для її родини цитрусових кольорах, відмінних від традиційних ніжних і блакитних у родині Бріджертонів. А також персонажка часто носила тіари й пір'я. Хоч ці вбрання були вигадливими та рясно оздобленими, інтенсивність жовтуватих чи рожевих відтінків в гардеробі героїні не надто сприяла тому, щоб вона виглядала якнайкраще. Так само такий вибір ансамблів не надав Пенелопі Фезерінгтон відчувати себе впевнено. Тож персонажка висловила бажання модних змін, говорячи модистці або майстрині шиття Женев’єві Делакруа: «Я не хочу більше ніколи бачити цитрусовий колір».

Бажаючи виглядати більш привабливою для залицяльників, щоб звільнитися з-під опіки родини, Пенелопа відходить від звичайної яскравої колірної палітри. Натомість вона обирає сукні більш холодних відтінків і чуттєвих, вишуканих силуетів. Останні, зокрема, підкреслили природні форми героїні з акцентом на зоні декольте й талії. Крім того, нові темні відтінки в гардеробі, наприклад, смарагдової сукні, що все одно відсилає своїм зеленим коліром до кодів Фезерінгтонів, але має шарм індивідуальності, доповнили її вогненно-руде волосся та порцеляновий колір обличчя.

У третьому сезоні Пенелопа Фезерінгтон також для більшої привабливості починає надавати перевагу в зачісках м’яким локонам, що імітують б’юті-образ кінозірки 40-х років Ріти Гейворт. Макіяж персонажки також змінився, підкреслюючи її вилиці й чарівні блакитні очі. Це чуттєвий вибір, що відходить від юнацької естетики в б’юті-напрямі, яка була притаманна героїні в минулих сезонах.

Разом із зовнішніми змінами трансформується й поведінка Пенелопи Фезерінгтон. Героїня змогла розвинути свою впевненість і чарівливість. Вона уособлює метелика, який злітає, знаходячи комфорт у своїй новій зрілості та грації, зберігаючи під час цього власну незалежну, дотепну, а також розважальну натуру. 

Безумовно, третій сезон серіалу «Бріджертони» показав нам іншу сторону Пенелопи Фезерінгтон — ту, яку ми завжди знали, що вона має. Новий гардероб і б'юті-образ стали лише інструментами для відображення її зрілості та змін у самооцінці.

За матеріалом L'Officiel Paris.

Читайте також: Після «Бріджертонів»: 6 історичних серіалів, що варті уваги.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).