Початок нового розділу: колекція Chanel Haute Couture осінь-зима 2024/2025

Тижні Моди
25.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Театральність і вишуканість на тлі оперного театру
ПОДЕЛИТЬСЯ

На початку червня стало відомо, що Віржіні Віар покидає посаду креативної директорки Chanel після п’яти років. Дизайнерка була третьою, хто посідав цю позицію після Карла Лагерфельда й самої Коко Шанель. Новий розділ у своїй історії Chanel розпочали з колекцією високої моди осінь-зима 2024/2025, що була презентована командою модного дому. 

Показ пройшов в розкішній паризькій Опері Гарньє. Локація стала гармонійним продовженням колекції, вишуканої й театральної. А також — даниною діяльності модного дому, як сучасній, так і минулих десятиліть. Так, Коко Шанель створювала костюми для примадонн, принцес і наречених у балетах Le Train Bleu й Apollon Musagète у 20-х роках. Сьогодні ж, починаючи з 2023 року, модний дім є меценатом Паризької національної опери, до якої й входить палац Гарньє.

З нагоди проведення шоу зовнішні коридори локації, що оточують глядацьку залу, трансформували в червоні оксамитові оперні ложі. Сценографію показу розробив французький режисер Крістоф Оноре. 

Моделі крокували в образах, які поєднали високу моду та оперу. Матеріали, декор вирізнялися розкішшю й шелестом — це пір’я, вишиті квіти, китиці, коштовна тасьма, лакований трикотаж, оксамит, казковий тюль, твід і тафта. Модний перформанс манекенниць включав образи з чорним вельветовим смокінгом, пишними накидками, під якими розмістилися мікрошорти, довгі пальта, які майже торкалися підлоги, та бальні сукні. Палітра колекції була відповідно пишною, складаючись з чорного, золотого, фуксії й блідо-рожевого.

Читайте також: Що всередині: від острова Капрі до Сен-Тропе — краса природи й літній настрій в оновлених бутиках Chanel.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).