Аристократи, гладіатори й Наталі Портман. Ось 6 серіалів, які ми дивитимемося в липні

ПОДЕЛИТЬСЯ
Про найважливіші серіальні новинки
ПОДЕЛИТЬСЯ

Липню є що запропонувати тим, хто бажає відпочити від високих температур надворі й приємно провести час за переглядом захопливих шоу. Перший серіал у кар’єрі Наталі Портман, історія мандрівників у часі з зіркою «Друзів» Лізою Кудроу, любовні перипетії аристократів та більше — ось 6 серіалів, які ми дивитимемося цього місяця.

«Санні» (Sunny, 10 липня)

«Санні» розповідає історію американки Сюзі, що живе в Японії. Життя жінки перевертається з ніг на голову, коли її син і чоловік зникають в загадковій авіакатастрофі. Розбитій душевно Сюзі дають домашнього робота нового класу, на ім’я Санні. Хоч спочатку героїню обурюють спроби робота її втішити, згодом між ними виникає несподівана дружба. Разом із Санні, який був створений у компанії її чоловіка, Сюзі починає відкривати похмуру й небезпечну правду про те, що насправді трапилося з її сім’єю.

«Ті, що скоро помруть» (Those About to Die, 18 липня)

«Ті, що скоро помруть» з оскароносним Ентоні Гопкінсом («Мовчання ягнят») і Іваном Реоном («Гра Престолів») занурить глядачів у Стародавній Рим. Епічна драма розповість про корумпований і видовищний світ гладіаторських змагань. Це брудний розважальний бізнес, де натовп отримує кров та можливість побачити спортивні сутички. Люди з усіх куточків імперії потрапляють на ці тенета спорту, політики й династій.

«Леді в озері» (Lady in the Lake, 19 липня)

«Леді в озері» — перший серіал в кар’єрі Наталі Портман, за плечима якої більш ніж 50 фільмів. У ньому триразова номінантка «Оскару» перевтілиться в домогосподарку Медді Шварц, що покидає своє комфортне життя задля кар’єри журналістки-розслідувачки. На тлі 60-х в американському місті Балтимор вона намагається пролити світло на дві справи про вбивство. Під час цього вона зіштовхнеться з глибокими суспільними проблемами — расизмом, мізогінією й злочинністю. Сюжет серіалу, як і однойменного роману, базується на реальних подіях.

«Бандити в часі» (Time Bandits, 24 липня)

«Бандити в часі», над яким працював Тайка Вайтіті, є адаптацією однойменного класичного фільму 80-х. Його події розгортаються довкола мандрівників у часі та просторі на чолі з Лізою Кудров («Друзі»). Одного разу ексцентрична команда приймає до себе 11-річного любителя історії, на ім’я Кевін, який проливає світло на багато їхніх пригод. Зокрема, на спостереження того, як створювався Стоунгендж, діяв Троянський кінь, яким був льодовиковий період, розгортався Гарлемський ренесанс і багато іншого.

«Декамерон» (Decameron, 25 липня)

«“Декамерон” — це як “Острів кохання”, але в минулому», — порівнюють у Netflix свій новий історичний серіал із відомим любовним реаліті-шоу. Вперше опублікована всередині XIV століття, збірка новел «Декамерон» Джованні Боккаччо розповідає про групу тих, хто переховується на віллі під час другої епідемії чуми. Саме на ній заснована серіальна комедія. У її центрі — аристократи, які, щоб згаяти час починають розповідати одне одному кумедні й розпусні історії. А втім, із часом їхня оргія багатства та алкоголю перетворюється на боротьбу за виживання.

«Жінки в блакитному» (Women in Blue, 31 липня)

Події серіалу «Жінки у блакитному», що заснований на реальній історії, розгортаються в 1971 році. Це оповідь про чотирьох жінок, які протистоять стереотипним уявленням і приєднуються до першого в Мексиці жіночого підрозділу поліції. Згодом виявляється, що їхній загін був створений, аби відвернути увагу ЗМІ від жорсткого серійного вбивці. Коли злочини останнього стають частішими, головні героїні вирішують таємно знайти винуватця, що ще не вдалося жодному поліціянту.

Читайте також: Метр українського кіно: 3 фільми Олександра Довженка, що має побачити кожен.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).