Балет «Елегія воєнного часу» та три інші театральні прем’єри липня

Искусство
05.07.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Які варто відвідати цього місяця
ПОДЕЛИТЬСЯ

Попри те, що частина театрів вже закрила сезон, у липні в столиці запланована прем’єра декількох драматичних, комедійних та соціальних вистав. Перед початком канікул ми радимо підтримати культурні заклади, завітавши на регулярні покази або ж відвідати нові постановки, про які редакція L’Officiel Online розповідає нижче.

«Блискуча ідея»

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Коли: 5 липня

«А ви знаєте, що у кожного з нас десь у світі є двійник?» — ставить питання нова постанова режисера Максима Нікітіна. Головний герой вистави дізнається про коханця своєї дружини та, знаходячи схожу на нього людину, намагається зробити його нестерпним, а потім — підмінити людей. Така «блискуча ідея» у реальності виявиться менш геніальною, коли двійник зустрінеться з самим коханцем.

«Елегія воєнного часу»

Де: Національна опера

Коли: 12 липня

Світова прем’єра «Елегії воєнного часу» відбулася в вересні 2022 року, а цього липня постановку вперше покажуть на сцені Національної опери. Балет, який відображає глибинні переживання, незламність людської душі та рух до свободи, супроводить музика Валентина Сильвестрова. Вона поєднає фортепіано, струнний оркестр та народну музику.

«Палаючи в пітьмі»

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Коли: 9 липня

Сюжет вистави режисера Олексія Лісовця заснований на п’єсі 1946 року драматурга Антоніо Буеро Вальєхо. Постанова підіймає одвічне питання гіркої правди та наслідків, до яких та може призвести. Дії «Палаючи в пітьмі» розгортаються в вузько-спеціалізованому місці — інтернаті для людей зі сліпотою. Прем’єра вистави проходитиме 9 липня, додатковий показ відбудеться вже на 21-го.

«Готель «Президент»

Де: Театр «Актор»

Коли: 21 липня

У комедійній постановці «Готель «Президент» зустрінуться впливовий політик та помічниця опозиційної партії. Любовним втіхам у розкішному готельному номері завадить наслідок невикритого злочину — жіноче тіло. Театральне втілення п’єси Рея Куні глядачі зможуть побачити 21 та 22 липня в «Акторі».

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).