Chambre de soie: виставка монументальної вишитої роботи художниці Єви Жоспен у Версалі

Искусство
04.07.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Представленої на показі Dior
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Версалі відкрилася виставка французької художниці Єви Жоспен. В «Оранжереї» палацу розмістили монументальні вишиті зображення, натхненні романом Вірджинії Вульф «Своя кімната», архітектурою Палаццо Колонна в Римі та гаями версальських садів. У рамках іммерсивної експозиції відвідувачі зможуть побачити відому роботу Жоспен Chambre de soie («Шовкова кімната»), що вже була представлена на показі Dior, та спеціально створені нові панна.

Для виготовленя вишитих полотен Єва Жоспен об’єдналася з мумбайськими майстернями Chanakya та Chanakya School of Craft. У творчому діалозі з художницею вишивальниці створили унікальну картину розміром 350 м2 на 105 м. Кожен штрих малюнка Єви перетворився на нитки завдяки використанню понад 400-та відтінків шовку, бавовняних та джутових мотків. Так художниці вдалося відтворити картину, яка нагадує панорами XIX століття.

В «Оранжереї» версальського палацу картину Chambre de soie розташували у лінійному просторі, аби відвідувачі змогли насолодитися неспішною прогулянкою на гранях мистецтва та краси природи. Спеціально для експозиції Єва Жоспен створила й серію нових робіт, які вперше будуть представлені на публіці.

Виставка триватиме з 18 червня по 29 вересня цього року за підтримки Christian Dior Parfums. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).