У горох, драпіровані та з квітами. Ось 6 суконь, як ми носитимемо цим літом

Тренды
10.07.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Гід найактуальнішими моделями
ПОДЕЛИТЬСЯ

Літо в розпалі, а ви досі в пошуку тієї самої сукні — невіддільного й позачасового елемента гардероба? Провідні дизайнери мають розв'язання для цього питання. Так, на показах сезону весна-літо 2024 ми помітили кілька домінантних трендів у сукнях, які вирізняються елегантністю й універсальністю. Серед фаворитів модних флагманів — білі варіанти, плетені гачком, у горох та, звісно, квіткові моделі (дійсно, куди без флористичних мотивів у найквітучішу пору?).

Тож для тих, хто бажає надихнутися на поповнення свого гардероба, L’Officiel Online ілюстративно розповідає про 6 провідних суконь, які модниці носитимуть цим літом. 

Благородна біла

Зліва направо: Gucci весна-літо 2024, Courreges весна-літо 2024, Bevza весна-літо 2024

 

Білий — це благородний, вишуканий колір, що додає ошатності образам. Не дивно, що сукня в цьому відтінку стала одним із провідних трендів, адже вона універсальна в стилізації та стане супутником за різноманітних нагод. Цього літа в арсеналі дизайнерів опинилися як більш парадні варіанти, так і повсякденні. За першим ми сміливо звертаємося до українського бренду Bevza й дому Gucci, за другим — до більш практичної опції Courreges.

Кроше

Зліва направо: Michael Kors весна-літо 2024, JW Anderson весна-літо 2024, Stella McCartney весна-літо 2024

 

В’язаний гачком одяг залишається літнім лідером уже кілька сезонів, адже саме він якнайкраще навіює розслаблений, пляжний настрій. До адептів кроше вже доєдналися JW Anderson із сукнею в королівському синьому відтінку, а також Michael Kors, що нагадують про те, якою романтичною може бути в’язка. Натомість у Stella McCartney ілюструють: в’язана сукня до того ж стане ефектним вибором, що приковує погляд, якщо додати до неї, наприклад, металевий декор. 

У горох 

Зліва направо: Chanel весна-літо 2024, Alessandra Rich весна-літо 2024, N°21 весна-літо 2024

 

Сукні з гороховим принтом неодмінно відсилають до ретростилю, а також його культових прихильниць, як-от Мерилін Монро, Джулії Робертс та принцеси Діани. До їхньої фірмової грайливості дизайнери звернулися і в цьому сезоні, а втім, у сучасному прочитанні. Один з улюблених брендів Кейт Міддлтон Alessandra Rich зробив ставку на елегантність, яку збалансовувало високе лакове взуття. Водночас у Chanel і N°21 представили мінісукні в горох, які своєю чергою випромінювали нотки стилю преппі й спокусливості.

З драпіруванням

Зліва направо: Givenchy весна-літо 2024, Jacquemus весна-літо 2024, Victoria Beckham весна-літо 2024

 

Цього сезону драпірування отримує звання найелегантнішої тенденції. Підтвердження цьому легко віднайти на подіумах провідних гравців фешн-індустрії. У Givenchy представили драпіровану прозору максісукню в поєднанні з оперними рукавицями, а в Victoria Beckham — ніжний світло-блакитний варіант. Заразом для тих, хто в пошуку ефектної мініопції, червона модель від Jacquemus стане безперечним натхненням. 

З торочками 

Зліва направо: Jil Sander весна-літо 2024, Dior весна-літо 2024, Tom Ford весна-літо 2024

 

Серію грайливих трендів продовжують торочки, які захопили колекції Prada, Gucci, Bottega Veneta, Alexander McQueen та багатьох інших. Не обійшла тенденція й суконь, додавши їм романтичності й ефектності. У Jil Sander струмливі торочки стали втіленням ошатності, а в Tom Ford і Dior — спокусливості та впевненості.

Парад квітів

Зліва направо: Alberta Ferretti весна-літо 2024, Alexander McQueen весна-літо 2024, Bevza весна-літо 2024

 

Хоч флористичні мотиви практично синонімічні з весняно-літнім сезоном, модні будинки та бренди не втомлюються їх переосмислювати та експериментувати з ними. Це ілюструє, зокрема, ніжна сукня Bevza з українськими чорнобривцями. А також — спокуслива мініопція від Alberta Ferretti й біла модель від Alexander McQueen, що прямолінійна й освіжна у своєму квітковому спрямуванні.

Читайте також: Літня зупинка: 5 трендів, що допоможуть обрати наймодніший купальник

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).