script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Як це було: колаборація IQOS та ОМКФ до 15-річчя кінофестивалю

События
06.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Партнерський матеріал
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цього року свій 15 ювілей Одеський міжнародний кінофестиваль відзначив у новому місті. Захід проходив у Києві у двох локаціях — у КВЦ Парковий та в Будинку Кіно, де відвідувачі фестивалю першими побачили прем’єри українських та світових фільмів.

12 липня на відкритті кінофестивалю IQOS та ОМКФ презентували колекцію кінопостерів з ілюстраціями українського художника Діми Котляра.

Дмитро створив 5 нестандартних зображень, надихнувшись історією будівель старих кінотеатрів Києва, Харкова, Одеси, Ужгорода та Маріуполя. Кожен кінопостер отримав назву відповідно до того міста, де знаходиться кінопам’ятка:

  • «Як у Києві» — ілюстрація за мотивами сюжету мозаїчного панно «Краків’яни та гуралі», яке раніше прикрашало хол київського кінотеатру «Краків»;
  • «Як у Харкові» — ілюстрація за мотивами сюжету мозаїчного панно з фасаду харківського ККЗ «Україна»;
  • «Як в Одесі» — ілюстрація за мотивами сюжету барельєфа з «дівчатами-вакханками», що й досі є на Одеському театрі музкомедії;
  • «Як в Ужгороді» — ілюстрація за мотивами сюжету одного з 9 унікальних вітражів ужгородського кінотеатру «Комсомолець»;
  • «Як у Маріуполі» — ілюстрація за мотивами великої мозаїки з Кобзарем, яка прикрашала будівлю зруйнованого кінотеатру ім. Т. Г. Шевченко в Маріуполі.

Колекція ніби нагадує, що наша кіноспадщина складається з різних фрагментів. Це й фільми, які ми вже бачили і які ще варто подивитися. Люди, які створюють кіно та які розповідають про нього. Місця, де знімають та де показують кінострічки — велике кіно складно уявити без широких екранів, правда ж? Усе це частинки нашої кіноісторії.

Кінопостери можна було побачити впродовж усього кінофестивалю в Будинку Кіно. А 20 липня, на закриття ОМКФ, виставка переїхала у КВЦ «Парковий».

Але це була незвичайна виставка — на одному майданчику зустрілися постери, натхненні пам’ятками з минулого й найновіші технології з майбутнього. Гості оцінили фотозону з бірюзовою доріжкою та глемботом — новинка, яку вже використовують на церемоніях Оскар, Еммі, Ґреммі, Золотий глобус. «Рука Кука» обладнана камерою та штучним інтелектом, який визначає оптимальний ракурс та створює неймовірні рілси… На згадку про це особливе київське кіноліто!

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).