script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Слухаємо: Dantes, Kazka та Adam переспівали гіти Назарія Яремчука

Новини
09.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Поєднання культових пісень та самобутнього стилю
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вийшов альбом переспівів гітів українського культового співака Назарія Яремчука «Re: Yaremchuk». Його реліз присвячений старту показів документальної біографічної драми про виконавця «Яремчук: Незрівнянний світ краси». З 8 серпня фільм можна побачити у 80 кінотеатрах України.

Спродюсувала альбом співачка й продюсерка стрічки Марія Яремчук. До нього увійшло 10 треків, які у власному стилі презентували Jamala, KAZKA, Volodymyr Dantes, ADAM, O.Torvald, Balsam, Pianoбой, Druga Rika, IVAN NAVI та Tember Blanche.

Відкриває альбом пісня «Коли заснули сині гори» у виконанні гурту KAZKA. Ліричний і романтичний настрій альбому продовжує Jamala з «Усміхнися мені» та Balsam із «Сонце у твоїх очах». Мажорний настрій транслює Pianoбой у композиції «Два перстені» й ADAM, співаючи «Гай, зелений гай». Druga Rika та IVAN NAVI показали свою ліричну сторону з піснями «Запроси мене в сни» та «Квітка Розмарія». Volodymyr Dantes заспівав «Стожари», гурт O.Torvald зробили із попгіта «Водограй» рок-версію, а Tember Blanche представили акустичну версію пісні «Запитай у серця».

«Я дуже радий, що саме мені випала можливість зробити кавер на “Гай, зелений гай”», — говорить співак ADAM, автор музики до фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси». «Цю пісню я знав з дитинства. Мої тато й мама завжди її співали, коли я був малий. Вона дуже мелодійна та красива! Я розказував мамі, що буду співати “Гай, зелений гай” в альбомі, а вона згадала, як вони були на концерті Назарія Яремчука. Каже: такий красивий, в чорному блискучому костюмі її він співав!».

«“Стожари" – це улюблена пісня моєї мами», — ділиться Volodymyr Dantes. «Тож, коли Марія звернулася до мене з пропозицією заспівати цю пісню, я, звичайно, одразу сказав "так". Тому що це легендарна пісня не менш легендарної постаті. Назарій Яремчук — це людина-етнокод нашої нації, тому я вважаю, що його треки, зокрема й ті, що я переспівав, мають бути почутими та залишитися в пам’яті кожного українця».

Читайте також: Яка вона — історія першої попзірки України? Інтерв’ю з творцями фільму про Назарія Яремчука

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).