script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

«Золотий Мандрівник» і 200 старих касет для костюма — якими були фешн-моменти закриття Олімпіади-2024

Тренды
12.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Про образи з ефектної процесії
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вчора, 11 серпня, відбулося закриття Олімпійських ігор у Парижі — найгучнішої спортивної події року. Воно тривало понад три години й пройшло на найбільшому стадіоні Франції «Стад де Франс». У супроводі яскравих вогнів, символів перемоги та боротьби церемонія ознаменувалася знаковими моментами. Серед них поява на мотоциклі Тома Круза, перформанси акробатів і виконавців, як-от Білі Айліш, Yseult, Snoop Dogg і The Red Hot Chili Peppers. Цьогорічна олімпіада вже отримала статус найстильнішої, тож і її закриття не обійшлося без пам’ятних фешн-моментів.

Образ «Золотого Мандрівника», піаніста на підвішеному роялі Алана Роша та ансамблі Dior і Louis Vuitton — докладніше про образи з ефектної процесії розповідає L’Officiel Online.

«Золотий Мандрівник»

Під час церемонії закриття на національний стадіон «Стад де Франс» ефектно спустився «Золотий Мандрівник» (Golden Voyager). Втілений французьким танцюристом Артуром Кадре, він став відсиланням до спадщини й історії Франції, зокрема переможного взяття Бастилії. Під час перформансу персонаж зустрічає Ніку, грецьку богиню перемоги. 

Приголомшливий футуристичний золотий костюм для «Золотого Мандрівника» створив дизайнер Кевін Джерманьє. Його натхненням став однойменний диск, що міститься на космічних апаратах і включає звуки природи, музику й привітання різними мовами. Костюм повністю створений із перероблених матеріалів. Для його розробки знадобилося близько 20,000 намистин. Також Кевін Джерманьє створив сценічні образи для понад 120 танцівників, що виступили на закритті.

Ансамблі Dior і Louis Vuitton

Зліва направо: Yseult, Захо де Сагазан і Леон Маршан

 

Будинки LVMH, конгломерату розкоші й цьогорічного партнера Олімпіади, створили кілька образів для церемонії закриття. Співачка Yseult з’явилася в образі в стилі New Look, що включав чорну спідницю з шовку й фатину, а також капелюх Stephen Jones. Перший і останній факелоносець цьогорічних змагань, плавець Леон Маршан, одягнув вбрання Louis Vuitton як амбасадор модного дому. Французька співачка Захо де Сагазан також з’явилася в ансамблі Louis Vuitton. Вона одягнула романтичну чорно-білу сукню з тюлем.

Алан Рош або піаніст у повітрі

Ще однією ефектною частиною церемонії став виступ швейцарця Алана Роша, що зіграв на вертикально підвішеному піаніно. Його образ, як і «Золотого Мандрівника», був створений Кевіном Джерманьє із більш ніж 200 перероблених касет VHS. «…[їх] мала моя мама у Швейцарії», — поділився в соцмережах дизайнер. «Цей образ включає всі фільми з мого дитинства». 

Образи від Ralph Lauren

Зліва направо: Біллі Айліш і H.E.R

 

Цьогоріч американську моду на Олімпіаді репрезентував Ralph Lauren. Бренд створив уніформи для збірної США, а також для виконавців, які виступили на церемонії закриття. Так, у розслаблених ансамблях Ralph Lauren з’явився тандем Біллі Айліш і Фіннеас О'Коннелл. А також — співачка H.E.R, котра виконала гімн Штатів, в елегантному білому комбінезоні без бретелей.

Читайте також: Синьо-жовті стрілки Магучіх і стильний Snoop Dogg — ось найяскравіші модні й б’юті-моменти Олімпіади-2024

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).