script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Історія ікони: сумка Gucci Bamboo 1947 — улюблениця принцес і знаменитостей

Тренды
13.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Створена через нестачу матеріалів річ, що полюбилася світу
ПОДЕЛИТЬСЯ

У переліку всесвітньо відомих сумок Gucci Bamboo 1947 посідає лідерську позицію. В середині XX століття невелика й вишукана річ із бамбуковою ручкою й поворотним замком була створена у власному фірмовому дизайні через нестачу матеріалів. Дефіцитна проблема принесла неочікувані плоди — сумка стала улюбленицею принцеси Діани, Елізабет Тейлор, Інгрід Бергман і залишається частиною гардеробів сучасних знаменитостей. Цього серпня їй віддали данину в Токіо — на експозиції «Bamboo 1947: тоді й тепер», де японські митці представили унікальні інтерпретації. 

Про історію ікони серед сумок — Gucci Bamboo 1947 — розповідає L’Officiel Online.

Принцеса Діана з «бамбуковою» сумкою Gucci в Римі, 1991 рік

 

Повоєнна Італія, 1947 рік. Після Другої світової війни дім Гуччіо Гуччі з його флорентійськими майстрами, коли традиційні матеріали було важко знайти, використав легкий і міцний бамбук для виготовлення ручки нової сумки. Така сировина не була в дефіциті й доставлялася з Японії. Спочатку бамбукову тростину поміщали під вогонь, щоб нагріти для надання потрібної форми. Після цього її покривали глянцевим лаком і «обсмажували», аби досягнути золотавого коричневого відтінку. Так, світ побачив виріб під номером «0633» — один із найвпізнаваніших витворів Gucci. 

Оригінальна Gucci Bamboo 1947 була створена зі свинячої шкіри. Її форма була сідлоподібною — відсилання до культури верхової їзди, що закладена в кодах модного дому. Фірмовий метод роботи з бамбуком був згодом запатентований Gucci. Свою популярність сумка почала здобувати завдяки появам із нею тодішніх знаменитостей та ікон стилю. Однією з перших відомих прихильниць Gucci Bamboo 1947 була шведська акторка Інгрід Бергман, котра одягнула її у фільмі «Європа 51».

Зліва направо: Елізабет Тейлор із «бамбуковою» сумкою Gucci під час знімання фільму «Кішка на розпеченому даху», 1958 рік; Інгрід Бергман з «бамбуковою» сумкою Gucci в Неаполі, 1953 рік

 

Інші знамениті акторки також носили сумку в кінокартинах. Італійка Елеонора Россі Драго з’явилася з виробом із бамбуковою ручкою в стрічці «Подруги», а британка Ванесса Редґрейв у фільмі «Фотозбільшення». Адепткою Gucci Bamboo 1947 була до того ж Елізабет Тейлор. 

Свій внесок у популяризацію «бамбукової» сумки зробила й принцеса Діана. У 90-х, коли вона дистанціювалася від королівської сім’ї, Леді Ді часто носила її містку версію з собою, зокрема в спортзал у районі Челсі в комбінації велосипедок і світшотів. 

Зліва направо: Хлої Севіньї, Гаррі Стайлз і Дженніфер Еністон із «бамбуковою» сумкою Gucci

 

У 2021 році тодішній креативний директор Gucci переосмислив сумку, віддавши данину принцесі й назвавши вироби з колекції Gucci Diana. Прикметно, що Леді Ді стала справжньою трендсетеркою сумок модних домів. Останні вшанували її вплив, що сьогодні репрезентують моделі Lady Dior, Chanel Diana, клатч Ferragamo Diana і Tod's Di. 

В історії Gucci сумка Bamboo 1947 стала невіддільним елементом, що поєднав елегантність із різкістю бамбука, до якого у свій час зверталися всі креативні директори — від Фріди Джанніні до Тома Форда. Сьогодні її можна віднайти як у формі клатча, тоут, так і в класичній інтерпретації. Сучасні знаменитості також широко звертаються до «бамбукової» сумки. Серед останніх, зокрема, Гаррі Стайлз, Дженніфер Еністон, Хлої Севіньї, Ель Феннінг, Бейонсе, Мадонна й Кейт Бланшетт. Сенсуальне бачення Bamboo 1947 було яскраво вираженим і в останніх колекціях Себато де Сарно, нового креативного директора Gucci.

Gucci Bamboo 1947 на дебютному показі колекції весна-літо 2024 Себато де Сарно в ролі креативного директора

 

Читайте також: Історія mon Зізі — натхненниці Леді Гаги на Олімпіаді, культової балерини й музи Іва Сен-Лорана

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).