script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Бохо, леопард і total шкіра. 9 трендів сезону осінь-зима 2024/2025, які треба знати вже зараз

Тренды
14.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Шпаргалка для тих, хто готується до оновлення гардероба
ПОДЕЛИТЬСЯ

Літо добігає кінця — на порозі осінньо-зимовий сезон, а, отже, й оновлення гардероба й пошуки нових стилістичних рішень. Для майбутньої прохолодної пори дизайнери вирішили зробити ставку на класичні, адаптовані для реального життя речі. Провідні гравці моди планують огорнути модників теплом і затишком, як-от із картатим принтом та об’ємним трикотажем. Не обійшлося й без офісної естетики — все, що потрібно для ділових зустрічей і демонстрації професійної сили, відобразилося в широких плечах піджаків, костюмах, а також краватках. Хоч сьогодні мода й зосереджена на реальному житті, місце святковості та грайливості теж знайшлося з блискітками, прозорістю, леопардом або ж пір’ям.

Нижче L’Officiel Online розповідає докладніше про 9 головних трендів сезону осінь-зима 2024/2025, які варто тримати на радарі вже зараз.

Бохо-шик

Зліва направо: Isabel Marant, Chloé, Rabanne

 

Бохо-шик або богемна естетика — тенденція, яка відсилає до 00-х і фотографій із музичних фестивалів того часу, а також світлин папараці з Сієнною Міллер, Кейт Мосс чи Мері-Кейт та Ешлі Олсен. Це грайливий, невимушений, волелюбний стиль, що сформований на фундаменті хіпстерської моди 60-70-х років. Його інгредієнти — флористичні, ретро-принти, мереживні елементи, струмливі й просторі сукні в поєднанні з грубими черевиками, мішкуваті сумки та акцентні ремені, як-от із кілець. У сезоні осінь-зима 2024/2025 бохо-шик набуває набуває більш класичного, осучасненого вигляду з колекціями Chloé, Rabanne, Isabel Marant і Zimmermann.

Анімалістика

Зліва направо: Versace, Jacquemus, Zimmermann

 

«…щоб носити леопард, ви повинні мати певну фемінність, трохи вишукану, — писав Крістіан Діор у своєму «Маленькому словнику моди», — якщо ви чарівна й мила, не носіть його». Так, наступного сезону модний світ підкорюватимуть анімалістичні принти, особливо леопард, які інтегрували у своїх дизайнах Dior, Versace, Jacquemus, Alaïa, McQueen і численні інші.

М’якість хутра

Зліва направо: Gucci, Jil Sander, Loewe

 

Хутро знову повертається в моду, як у коротких варіаціях, так і в довгих шубах та декоративних елементах. Такий ренесанс відсилає до практики «тихої розкоші» й обрання позачасових інвестицій. Водночас фокус залишається тим же — свідомий, етичний та екологічний підхід у виборі речей із ним. До хутра у своїх колекціях звернулися, зокрема, Bottega Veneta, Alaïa, Gucci, Loewe, Jil Sander, Erdem і Khaite.

Total шкіра

Зліва направо: Ferragamo, Chanel, Hermès

 

Вже кілька сезонів поспіль мода зосереджена на шкірі, що відобразилося в широкій популярності верхів у цьому матеріалі. З продовженням панування трендів 90-х років сезон осінь-зима 2024/2025 не став винятком. Тепер модні бренди й будинки, як-от Chanel, Ferragamo, Hermès і Ulla Johnson, пропонують створювати ефектні образи повністю в шкірі.

Офісна манія

Зліва направо: Givenchy, Elisabetta Franchi, Schiaparelli

 

У прийдешньому сезоні естетика office core не збирається нас покидати. Краватки, структуровані костюми та піджаки з широкими плечима — дизайнери пропонують більш реалістичний погляд на тренд, проте в такий спосіб, щоб прикрасить робочі будні. 

Спокуслива прозорість

Зліва направо: Gucci, Fendi, Valentino

 

Прозорість — спокуслива й зухвала тенденція, що транслює впевненість. Протягом останніх сезонів дизайнери по-різному інтерпретували тренд, що, приміром, втілилося в популярності спідниць із відповідними матеріалами. Прозорості багато не буває — з таким гаслом тенденція залишиться в сезоні осінь-зима 2024/2025, з’явившись на подіумах Valentino, Gucci, Chloé, Dior і Dries Van Noten.

Загорнутися в картате

Зліва направо: Chloé, Loewe, Rabanne

 

Тартан, картаті візерунки й клітинка віші — нішу затишку в осіньо-зимовому сезоні в актуальній формі заповнять саме ці принти. Під час складання добірки образів для натхнення варто звернутися до колекцій Chloé, Rabanne, Loewe, Anna Sui, Helmut Lang й Burberry, де з’явилися ці орнаменти. 

Любов до червоного

Зліва направо: 16Arlington, MM6 Maison Margiela, Victoria Beckham

 

Червоний — це любов, вважають у фешн-індустрії, оскільки попри популярність землянистих відтінків у сезоні, він продовжить свою домінацію. Символ сили, активності й пристрасті, колір додає такої необхідної яскравості, коли виникає бажання створити ефектний ансамбль. 

Трохи свята не завадить — блискітки й пір’я

Зліва направо: Alberta Ferretti, Ferragamo, Gucci

 

Всупереч фокусу моди на утилітарному одязі, для радісних моментів дизайнери спонукають звернутися до блискіток і пір’я. Якщо ви не готові до повністю з пір’ям чи сяйливого образу, такі елементи можна інтегрувати вибірково. Для прикладу, лише на спідниці, як це зробили в Alberta Ferretti, або з акцентними пір’їнками, наче на сукні Ferragamo.

Читайте також: Уніформа романтика: клітинка віші — головний принт цього сезону

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).