script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Перший показ Алессандро Мікеле для Valentino та несподівані повернення. Чого очікувати від Тижнів моди SS25

Тижні Моди
05.09.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Святкування й нові починання
ПОДЕЛИТЬСЯ

Після завершення Ukrainian Fashion Week нас очікують нові модні марафони — Тижні моди в Нью-Йорку, Лондоні, Мілані та Парижі, що триватимуть до кінця вересня. В американську столицю моди несподівано завітають знакові гості — це Alaïa й Giorgio Armani. Тиждень моди в Лондоні продовжить святкувати своє 40-річчя, а Париж — готуватись до нових розділів в історії модних будинків. Так, в межах останнього пройде перший показ дизайнера Алессандро Мікеле для Valentino. Про ці та інші події, а також те, на що варто звернути увагу напередодні вересневого фешн-забігу весна-літо 2025, розповідає L’Officiel Online.

Тиждень моди в Нью-Йорку (6 — 11 вересня)

Хоч офіційний старт Тижня моди в Нью-Йорку запланований на 6 вересня, деякі бренди вирішили розпочати раніше. Серед них Proenza Schouler, що показали свою колекцію 4 вересня, в якій відійшли від «тихої розкоші». А також — знаменитий резидент події Ralph Lauren, котрий 5 вересня запросить гостей у Гемптон. Гості тижня моди побачать і повернення: угорський бренд Nanushka та Off-White змінюють свої місця в паризькому календарі на Нью-Йорк. Водночас Gabriella Hearst залишить американську столицю моди на користь французької. Інші знакові імена, що покажуть свої колекції в Нью-Йорку, включають Collina Strada, Willy Chavarria, Michael Kors, Khaite та Carolina Herrera.

Також до Нью-Йорка і його фешн-подій несподівано й поза розкладом доєднуються Alaïa й Giorgio Armani. Перші — покажуть свою колекцію наприкінці 6 вересня, другі — 17 числа, заразом відкриваючи нову американську штаб-квартиру.

Тиждень моди в Лондоні (12 — 17 вересня)

2024 рік маркує 40-річчя Тижня моди в Лондоні, тож очікувано подія буде сповнена святкувань і зіркових заходів. Ефектно закриватиме її перший день Harris Reed — бренд, що створює фантастичний демі-кутюр. Після пропущеного сезону до лондонського календаря повернеться до того ж Chopova Lowena, і після кількох — Nensi Dojaka. Українські дизайнери, включаючи Natasha Zinko й Masha Popova, теж покажуть свої колекції. Звісно, не обійдеться без зіркових брендів, як-от J.W Anderson, Simone Rocha й Burberry.

Тиждень моди в Мілані (17 — 23 вересня)

 

Хоч дизайнер Джорджо Армані проведе одне шоу в Нью-Йорку, він не пропустить Тижня моди в Мілані. Так, у межах останнього відбудуться одразу два покази іншої лінійки модного дому Emporio Armani. Водночас сезон пропустить Tom Ford, що пов’язано із закінченням очільництва Пітера Гокінса й призначенням креативним директором Гайдера Акермана. Цього сезону гості зможуть постерігати й за модними флагманами, зокрема Fendy, Jil Sander, Prada, Gucci, Versace, Ferragamo та Bottega Veneta. 

Тиждень моди в Парижі (23 вересня — 1 жовтня)

Завершує модний марафон традиційно насичений Тиждень моди в Парижі. Він включає провідних гравців, як-от Dior, Saint Laurent, Schiaparelli, Louis Vuitton й Miu Miu. Однією з найочікуваніших подій стане дебютний показ Алессандро Мікеле у Valentino, що пройде 29 вересня. 

Вперше, 25 вересня, Dries Van Noten покажуть свою колекцію після того, як із бренду пішов його засновник. Chanel вдруге представлять свою колекцію без оголошеного наступника, який має замінити колишню креативну директорку Віржіні Віар. Givenchy прикметно відсутні в розкладі, їхнє нове креативне керівництво теж не було заявлене. Свої нові колекції не так давно дебютанти продемонструють Чемена Камалі для Chloé й Шон МакГірр для McQueen. Український бренд Litkovska також буде представлений на Тижні моди в Парижі.

Читайте також: 5 моделей, за якими варто слідкувати напередодні світових Тижнів моди

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).