script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

До вішлисту: книга COOKING IN THE WILD про гастрономію в глибинах Карпат

Стиль жизни
20.09.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Традиції та кухня
ПОДЕЛИТЬСЯ

Омлет зі свіжими ягодами та згущеним молоком, грінка з закарпатськими грибами та ростбіфом з козулі та інші сучасні страви ввійшли до ілюстрованої книги видавництва Creative Publishing про гастрономію з глибин Карпат. Як у COOKING IN THE WILD об’єдналися традиції та висока кухня, яка по-новому відкриває звичні продукти з українських полів та лісів, розповідаємо нижче.

Ілюстрації для нової книги були зроблені під час четвертого проєкту з повернення до витоків національної кулінарії «Топот», ініційованого українськими шеф-кухарями Ігорем Мезенцевим і Дмитро Бахтою. У 2021-му році на їх запрошення Карпати відвідали місцеві та закордонні шефи з ОАЕ, Данії, Іспанії, США та Великої Британії. За умовами заходу вони мали знайти в природі або придбати в фермерів інгредієнти для своїх майбутніх страв.

«Концепція всіх зустрічей «ТОПОТ» — насамперед про місце: гори, море, степ, ліс, а першочергове завдання – побачити різноманіття рослинного
і тваринного світу нашої країни. У своїх стравах шефи максимально використовували дикороси — їстівні плоди, горіхи та насіння рослин, трави, гриби тощо, які ростуть в природному дикому середовищі», — розповів шеф-кухар Ігор Мезенцев.

Книга «COOKING IN THE WILD | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат» дозволить читачам дослідити витоки національної кухні, а також переосмислити звичні продукти. Наприклад, фермерський халумі автори рекомендують подавати з соусом з кавуна, а з картоплі та грибів — приготувати «цепеліни» на вогні.

Видання, до якого ввійшло понад 250 сторінок, представлене двома мовами — українською та англійською.

«Українці досі часто не розуміють, які скарби має наша унікальна природа, наскільки багаті традиції та спадщина, що лежать в основі нашої сучасної культури, невіддільна частина якої — гастрономія. Саме про це наша книга», — розповідає видавчиня Creative Publishing Люсія Бондар.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).