50-річчя Mugler: сад фентезійних квітів у колекції весна-літо 2025

Тижні Моди
27.09.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Архіви модного будинку як родючий ґрунт
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цьогоріч Mugler святкує своє 50-річчя. Для креативного директора Кейсі Кадволладера, що очолює модний дім із 2018-го, ця дата стала можливістю зануритися в атмосферу святкування та рефлексії. Архів Mugler став родючим ґрунтом, на якому зростали нові інтерпретації кодів будинку дизайнером. 

Основою й головним натхненням для колекції весна-літо 2025 стали квіти. Проте зовсім не ті, котрі спадають на думку з іронічною цитатою Міранди Прістлі в «Диявол носить Prada». Як у почерку Тьєрі Мюглера, так і в баченні Кейсі Кадволладера, їхня ніжність, витончена жіночність набуває гостроти й сили. 

Інспірацію флорою Кейсі Кадволладер також черпав із власного досвіду. Весною та влітку дизайнер займався садівництвом у своєму заміському будинку у французькому Фонтенбло. Тендітні стебла, хвилясті пелюстки, шипи на садових рукавичках — все це було переосмислено під час створення колекції.

На подіумі моделі в перуках, що мали довгу геометричну гривку, виходили у вбраннях, котрі зображали розсічені й «підірвані» квіти. Таке бачення відсилало до спадщини Тьєрі Мюглера, який поєднував природний світ із науково-фантастичними та технологічними елементами. В архітектурній колекції втілилися одночасно міські та сільські сади. Лискучі цяточки нагадували краплі води на пелюстках, ажурна сітка — хвилясті галасливі дороги. 

Одним із найзнаковіших образів стало прозоре пальто, створене в колаборації з будинком Baccarat. Воно уособлювало момент дощу, котрий перетворився на кришталеві потоки. 

Пелюстки й бутони розквітали на оксамитовому жакарді з візерунками ручної роботи, виготовленому на рідкісних верстатах у Ліоні. Штани містили голівки квітів, що драматично визирали біля талії. Серед новинок сезону — дебют сумки The Fang. Представлена в замші, денімі й шкірі, вона має кажаноподібну форму.

Читайте також: Цілковита легкість від Чемени Камалі: колекція Chloé весна-літо 2025

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).