Видавництво «Основи» презентує книгу «Гендер для всіх. Виклик стереотипам»

Искусство
15.03.2017
ТЕКСТ: Настя Калита
ПОДЕЛИТЬСЯ

Видавництво «Основи» за фінансової та ідейної підтримки представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні презентує книгу «Гендер для всіх. Виклик стереотипам» Тамари Марценюк. Книга – продовження викладання масового онлайн-курсу «Жінки і чоловіки: гендер для всіх» на платформі «Прометеус». «Чи знаєте ви, що в Україні зарплата жінок у середньому на 30 % менша, ніж зарплата чоловіків,

ПОДЕЛИТЬСЯ

гендер1

Видавництво «Основи» за фінансової та ідейної підтримки представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні презентує книгу «Гендер для всіх. Виклик стереотипам» Тамари Марценюк. Книга – продовження викладання масового онлайн-курсу «Жінки і чоловіки: гендер для всіх» на платформі «Прометеус».

гендер2

«Чи знаєте ви, що в Україні зарплата жінок у середньому на 30 % менша, ніж зарплата чоловіків, і що тут досі є перелік кількохсот професій, заборонених жінкам? У якій сфері, на вашу думку, дискриміновано чоловіків? Чи розбираєтеся ви, що таке сексизм, ейджизм, ромофобія?» – саме ці важливі і нагальні питання порушуються в книзі.

Це видання як для тих, хто лише побіжно чув про гендерні питання, так і для експертів. Авторка розповідає про суспільні нерівності та допомагає знайти їх вирішення.

гендер3

«Я намагалася зібрати як власний досвід досліджень українського суспільства, так і напрацювання моїх колежанок і колег з різних міст України. Уже чимало написано і зроблено, аби впроваджувати рівні права і можливості, долати суспільні нерівності. Ця книга – також і просвітницький проект, покликаний продемонструвати глибину проблематики гендерної нерівності», – переконана авторка Тамара Марценюк.

Книга вийде 11 квітня, але вже доступна до попереднього замовлення на сайті.

гендер4

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).