Ukrainian Fashion Week спільно з Kyiv Smart City відкривають еру технологій в українській моді

Новости
01.09.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ukrainian Fashion Week був заснований 20 років тому і став першим тижнем pret-a-porte на теренах Східної Європи та пострадянського простору. І, по факту, початком розвитку сучасної української моди
ПОДЕЛИТЬСЯ

В новому ж сезоні організатори Тижня моди відкривають нові можливості розвитку індустрії – цього разу за допомогою сучасних цифрових та продуктових інновацій, започатковуючи спільно з громадською ініціативою Kyiv Smart City платформу Fashion Tech Ukraine, присвячену інноваційним технологіям у світі моди.

Найближчим кроком у реалізації цього проекту стане створення демо-зони під час Ukrainian Fashion Week, на якій будуть представлені нові технологічні можливості для fashion-індустрії. 

Проекти, які візьмуть участь у платформі

Pixelated Realities – експерти з побудови рішень на базі віртуальної та доповненої реальності. Під час UFW демонструватимуть можливості створення VR/AR-показів та розповідатимуть про те, як нові візуальні реальності змінюють світ.

Cappasity EASY 3D Scan – швидке 3D-сканування виробів будь-якої складності для використання в онлайн-комерції. Унікальне рішення, яке максимально економить ресурси та час бренду, робить ефективнішою комунікацію рітейлу і покупців.

Verichain Technologies – продукт, який використовує можливості блокчейн-платформ для засвідчення унікальності виробів. Можливість ефективно боротись з підробками та надавати додатковий досвід клієнтам бренду.

Fablab Fabricator – український представник глобальної мережі лабораторій для розробки будь-яких практичних технологічних ідей. 3D-друк, SLA-принтери, кращі світові кейси використання технологій в моді. Під час Ukrainian Fashion Week представники компанії обладнають велику інтерактивну зону, з реальними пристроями, які створюватимуть продукти в режимі реального часу.

Crello – графічний редактор від одного з найбільших світових стоків зображень Depositphotos. Чудова можливість економії на дизайнерських ресурсах, адже з допомогою сервісу ви можете легко і швидко створювати зображення для соціальних мереж, рекламні банери та плакати. Сервіс легкий у використанні й ідеальний для тих, хто потребує простого рішення для своїх творчих проектів.

AstraFit – функціональна онлайн-примірочна, яка вбудовується в інтернет-магазин та дає можливість клієнтам зберігати свої розміри та одразу ж отримувати рекомендації щодо відповідності того чи іншого виробу їх типу фігури. А також ряд додаткових технологічних сервісів, які є незамінними для будь-якого представника онлайн-комерції.

Також в рамках демо-зони 6 вересня о 19:00 відбудеться пітч-сесія проектів, що працюють з fashion-технологіями та хотіли би представити свої ідеї або ж працюючі прототипи на розгляд авторитетного журі. Подати свій проект можна на сайті або ж тут

В подальших планах Fashion Tech Ukraine – проведення хакатону fashion tech проектів у жовтні цього року, а також відкриття аналогічної демо-зони під час Kyiv Smart City Forum 2017, який відбудеться у листопаді.

«Fashion Tech – це нові матеріали, технології виробництва, сучасні методи і платформи продажу, вивчення попиту та його аналіз. Все, що може допомогти на будь-якому етапі продуктового циклу – від створення одягу чи аксесуарів до їх дистрибуції до кінцевого споживача. На даний момент технології не просто допомагають модному процесу, а й змінюють саму парадигму – формуючи нове поле творчих можливостей», – куратор проекту Андрій Тимчишин-Валевський.

«Ми живемо в чудові часи, коли технології змінюють не тільки наші повсякденні звички, а й цілі індустрії. Fashion Tech Ukraine – невід'ємна частина креативної економіки міста, розвиток якої є одним із завдань діяльності нашої ініціативи в рамках концепції Kyiv Smart City 2020. Великий ураган починається з маленького вітерця, так і наші дії зараз – це початок справді великих змін», – ідеолог та керівник напрямку креативної економіки в рамках ініціативи Kyiv Smart City Ярослава Бойко.

«Fashion Tech - один із найбільш перспективних шляхів розвитку моди.

У сучасному світі посилюється тенденція до активної взаємодії між індустрією моди і світом високих технологій. Ukrainian Fashion Week та Kyiv Smart City відкриті до співпраці з fashiontech-проектами, які виступатимуть своєрідними «агентами змін» – не тільки здійснюючи реальні трансформації на ринку, а й формуючи соціальний капітал. Fashion Tech Ukraine  - платформа, що дає можливість українським дизайнерам вийти на світовий рівень - бути більш ефективними та конкурентоспроможними», - співзасновник та голова оргкомітету UFW Ірина Данилевська.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).