До 20-ї річниці Ukrainian Fashion Week головна пошта країни «Укрпошта» ввела в обіг художню поштову марку

Новини
04.09.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ukrainian Fashion Week (Український тиждень моди) об’єднує провідних дизайнерів України
ПОДЕЛИТЬСЯ

За 20 років свого існування Ukrainian Fashion Week сприяв становленню та розвитку багатьох вітчизняних виробників одягу, а також розвитку української моди загалом. Український тиждень моди існує з осені 1997 року і є першою подією такого масштабу для Східної Європи. Завдяки міжнародному авторитету Ukrainian Fashion Week українські дизайнери отримали можливість долучатися до європейської та світової професійної спільноти.

Прообразом поштової марки, присвяченої 20-річчю UFW, стала відеоробота української художниці Зінаїди Ліхачової «Трансформація» (2012), вперше представлена на бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012 у Києві. У своєму мистецтві Зінаїда розкриває розмаїття культурних і соціальних ритуалів, що закарбовані у сакральних символах зародження життя та відходу з нього, нескінченну трансформацію матеріального світу у вічність духу.



Упродовж десяти років художниця створює арт-об’єкти, витоки яких – у духовній культурі української нації; звертає увагу аудиторії на роль жінки у суспільстві. Роботи Зінаїди експонувались у США, Великій Британії, Франції, Італії, Іспанії, Литві. З 2014 року Зінаїда Ліхачева є членом Національної спілки художників України.

Наклад поштової марки – 130 тис. примірників. До марки також випущено конверт «перший день» та поштівка. Презентація та спеціальне погашення поштової марки відбулися 3 вересня 2017 року в м. Києві на Головпоштамті.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).