Говорить автор: Юрій Іздрик розповідає сюжет треп-опери Wozzeck

Искусство
21.11.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
"У калейдоскопі сновидінь та рефлексій мого Воццека наскрізною ниткою, власне, і проходить тема безтямної любові, зображеної не як романтизована драма, а як важка психічна хвороба"
ПОДЕЛИТЬСЯ

18 грудня у клубі Atlas відбудеться презентація треп-опери Wozzeck, яку поставить формація Nova Opera у колаборації із письменником Юрієм Іздриком. Nova Opera відомі своїм нетривіальним підходом до музичного театру: у формації прийнято поєднувати непоєднувані речі та руйнувати оперні традиції, щоб з їхніх уламків побудувати щось нове. «Воццек – це ще один наш виклик жанру “опери” – цього разу в такій ексклюзивній локації, як нічний клуб: опера-виклик, опера без дрес-кодів, шампанського, історичних костюмів та фальшивих посмішок,  опера-революція, опера майбутнього», обіцяє Роман Григорів, композитор Nova Opera. Проте автори не хочуть аж занадто розкривати сюжет опери та розповідати про технічні деталі – відомо лише, що основний акцент зроблено на оригінальному відеоряді, який відобразить все, що відбувається на сцені, у незвичних ракурсах.

Проте L’Officiel Online вдалось дізнатись, про що розповідатиме опера Wozzeck: спеціально для нас Юрій Іздрик переповів історію написання роману, за яким створено лібрето, та пояснив, як він зобразив кохання як важку психічну хворобу.

18 грудня

Клуб `Atlas

Квитки: https://goo.gl/EfLkxB

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).