Український фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на «Оскар»

Новини
24.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Перші два тижні в обложеному місті
ПОДЕЛИТЬСЯ

Документальний український фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на «Оскар». Раніше стрічка режисера Мстислава Чернова, журналістки Василіси Степаненко й фотографа Євгена Малолєтки стала номінантом британської премії BAFTA.

Стрічка висвітлює події в обложеному Маріуполі — перші два тижні бойових дій під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Всі наслідки війни фіксуються українською командою Associated Press, що стала єдиною серед міжнародних журналістів, які залишилися в місті. За свою роботу над фільмом команда отримала Пулітцерівську премію.

Український фільм «20 днів у Маріуполі» став першим в історії незалежності країни, що був створений саме українським режисером та отримав номінацію на «Оскар». Минулого року номінантом оголосили «Будинок зі скалок», створений у копродукції України з Данією, Швецією та Фінляндією.

«20 днів у Маріуполі» буде представлений у категорії «Найкращий документальний фільм». У ній також змагатимуться фільми «Бобі Вайн: Народний президент», «Вічна пам’ять», «Чотири дочки» та «Вбити тигра». 

З 25 січня «20 днів у Маріуполі» знову вийде в український прокат. Церемонія нагородження «Оскаром» відбудеться 11 березня.

Читайте також: Питання соціальної пам'яті: у Парижі покажуть виставку Don’t Forget Me за участі українських художників.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).