Диско! Гламур! Королева сценічного стилю Даяна Росс — у 12 фото

Статьи
26.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Оригінальна діва
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Щоб стати дівою, потрібно багато часу. Я маю на увазі, що над цим треба працювати», — говорила легенда музичної індустрії Даяна Росс, яка 26 березня відзначає своє 80-річчя. Ікона соулу й диско, виконавиця розпочала шлях до слави як головна вокалістка в тріо The Supremes, що в 60-х за популярністю зрівнялися з The Beatles. Цей гурт із трьох співачок змінив сприйняття музики афроамериканців, очолюючи чарти та здобувши світову популярність. 13-разова номінантка «Ґреммі», Даяна Росс, розпочавши сольну кар’єру, офіційно закріпила за собою звання діви, зокрема фешн-ікони. Приталені всипані лелітками костюми, прозорі образи з блискітками та голлівудські ансамблі з хутром — її сценічні образи також стали частиною модної історії. Вона продовжує бути натхнення для моди й сьогодні, ставши обличчям кампейну Saint Laurent у січні 2024-го. 

З нагоди дня народження співачки L’Officiel Online згадує її іконічні фешн-моменти — від появи на показі Thierry Mugler до гри у фільмі «Леді співає блюз».

На концерті в Центральному парку Нью-Йорка, 1983 рік

Для обкладинки альбому Everything Is Everything, 1970 рік

НА КОНЦЕРТІ В ЦЕНТРАЛЬНОМУ ПАРКУ НЬЮ-ЙОРКА, 1983 рік

Для обкладинки альбому Diana, 1980

У ФІЛЬМІ «ЛЕДІ СПІВАЄ БЛЮЗ», 1972 рік

У фільмі «Леді співає блюз», 1972 рік

НА КОНЦЕРТІ В ЦЕНТРАЛЬНОМУ ПАРКУ НЬЮ-ЙОРКА, 1983 РІК

Даяна Росс, 1980 рік

Даяна Росс, 1973 рік

Діана Росс на показі Thierry Mugler, 1991 рік

ДІАНА РОСС НА ПОКАЗІ THIERRY MUGLER, 1991 РІК

Даяна Росс для портету 1987-го

Читайте також: Королева Бродвею: 10 цитат Лайзи Мінеллі — про мрії й те, як бути зіркою.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).