Надія на майбутнє: Bevza показали осінню колекцію повністю в білому просторі

ПОДЕЛИТЬСЯ
Осінь-зима — 2021
ПОДЕЛИТЬСЯ

Глобальні зміни після пандемії стали поштовхом до відкриття нової глави для кожного з нас, починаючи від поглядів на моду, життя і сприйняття цього світу в цілому.

Створюючи цю колекцію і готуючись до її презентації, Світлана Бевза вирішила провести сам показ в білому просторі, який нагадує чистий аркуш паперу, видаливши непотрібне і підкреслюючи найважливіше. Чистота фону символізує надію на майбутнє і те, що воно може нам принести. Моделі виходили на імпровізований подіум під “Щедрик” — пісню, написану українським композитором Миколою Леонтовичем у 1916 році.

Bevza продовжує розповідати про українську культурну спадщину та цінності через колекції. Натхненням сезону стала ключова фігура в українській історії – княгиня Ольга (890-969 рр.), яка правила Україною в 10 столітті, коли права жінок не враховувалися. Володіючи приголомшливими здібностями стратегічного мислення і далекоглядністю, Ольга була зразковим прототипом сучасної жінки.

Колекція уособлює унікальну жіночу силу і підкреслює той факт, що жінки, крім своєї ​​краси, ще володіють мужністю і силою, здатною змінити хід історії. Саме тому головний убір княгині Ольги був узятий за основу при розробці специфічного крою балаклави –  ключового елемента колекції.

"Крій балаклави є особливим, оскільки він символізує значимість та цінність наших жінок, яких уособлює княгиня Ольга. Крім того, зручна в'язана балаклава зроблена в нашому ключовому кольорі – білому", – говорить Бевза.

Окрім балаклави, одним з основних символів нової колекції є колоски, які також стали уособленням нового початку. "Все, що приносить вам життя, безпосередньо залежить від ваших зусиль. Символіка колоска відображає щось хороше і цінне, що ми отримуємо в результаті, і ті зусилля, які ми докладаємо", – додає дизайнер.

У своїх колекціях Bevza продовжують використовувати екологічні технології і перероблені матеріали. Наприклад, меланжевий кейп виконано з перероблених пластикових пляшок, а в’язані вручну жилети — з перероблених тканин попередніх колекцій бренду. У новій колекції є також “шуба”, яка виготовлена​​ з волокон конопель, вирощених і вироблених в Україні.

Основа формоутворення колекції — трикутник, натхненний традиційною українською хусткою. Трикутник проявляється у формах фронтальних кишень, жакетів і кейпу, а також у формі поясних сумок та спідниць.

Читайте также: Алла Костромічова стала обличчям капсульної колекції Bevza

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).