Рецепт до Посту: стейк з цвітної капусти з хумусом

Foodie
13.03.2023
ТЕКСТ: Олексій Нілов
Обід з Олексієм Ніловим
ПОДЕЛИТЬСЯ

Чудова піснодієтична історія – приготувати стейки з цвітної капусти. Для запікання потрібно додати лише дресинг – суміш будь-якої рослинної олії з вашими улюбленими прянощами та сіллю. Для подачі – хумус, сметана, йогурт – будь-що!

Отже, беремо невелику цвітну капусту. Для дресингу: 4 столові ложки оливкової олії, дрібка солі, трохи меленого чорного перцю та чайна ложка закарпатської солі (мелений коріандр, паприка, куркума, сушений часник). Для подачі – будь-який готовий хумус із супермаркету. У мене – з паприкою та чилі.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Духову шафу розігріти до 190 градусів. Капусту розрізати на скибки шириною 2 см. Краї можна використовувати для супу, заморозити, приготувати на пару або запекти окремо. Окремо приготувати дресинг ретельно змішавши всі інгредієнти. Майбутні стейки викласти у форму для запікання. Змастити скибки капусти та відправити в духовку на 20 хвилин. Дістати форму, обережно перевернути та змастити дресингом, що залишився. Повернути до духовки на 15-20 хвилин.

Подавати готові стейки із хумусом. За бажанням – посипати насінням підсмаженого кунжуту.

 

Читайте також: Рецепт вихідного дня: Soupe du jour. Vol. 4 з боровиками і стеблом селери

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).