Музична агенція «Ухо» влаштовує виставку сучасних опер у «Павільйоні культури» на ВДНГ

Lifestyle
09.09.2021
Увесь жовтень
ПОДЕЛИТЬСЯ

1–31 жовтня 2021 р. у «Павільйоні культури», 13-му павільйоні ВДНГ музична агенція «Ухо» проведе мультимедійну виставку «Корисні копалини: виставка опер у павільйоні спогадів». Проєкт присвячений трьом сучасним операм, які «Ухо» ставило у 2016-2018 рр. і створений на основі відеозаписів та сценічних декорацій цих опер. «Корисні копалини» — це середовище, у якому глядачі можуть досліджувати оперні твори, їх сюжет, музику, сценічні рішення та історію їх створення без часових обмежень театрального формату. 

Опера «Хліб. Сіль. Пісок» 2017 Опера «Моє зрадливе світло» 2018 Опера «Лімб» 2016

У 2016–2018 роках агенція «Ухо» показала три опери: «Лімб» Стефано Джервазоні (2016), «Хліб. Сіль. Пісок» Карміне Челла (2017; написана на замовлення «Уха») та «Моє зрадливе світло» Сальваторе Шарріно (2018). Опери були поставлені з залученням провідних європейських солістів, музикантів Ухо-ансамблю, сучасних українських митців і стали першими сучасними операми на головній оперній сцені країни. «Корисні копалини» перетворюють лінійні наративи цих опер на нелінійне експозиційне середовище, що складається з відеозаписів опер, аудіовізуальних інсталяцій та артоб’єктів. У фокусі виставки особливості оперних постановок, які важко розгледіти з глядацької зали за час театральної вистави. «Корисні копалини» поміщають глядача усередину оперного сюжету й у процес створення оперної постановки одночасно, а подекуди коментують рецепцію минулих постановок. Зорієнтуватися в особливостях сучасної оперної мови допоможуть музичні та освітні події виставки, детальна програма яких буде оголошена згодом. 

Павільйон культури, ВДНГ Павільйон культури, ВДНГ

«Корисні копалини» стануть першою масштабною подією, що відбудеться у новоствореному «Павільйоні культури» — кураторській інституції, яка працює на перетині сучасного візуального мистецтва, нової музики та архітектури і базується у павільйоні ВДНГ №13 «Вугілля», м. Київ. У павільйоні розташована підземна копія шахти, яка стане однією з локацій оперної виставки. Архітектурне рішення «Корисних копалин» розроблено у співпраці з архітектурною студією ФОРМА, незалежним офісом, орієнтованим на дослідження та експерименти в площині архітектури. Головна художниця виставки Катерини Лібкінд. Музичний консультант — Луїджі Ґаджеро. 

 

Читайте також: 

З енциклопедії архітектури України: що таке влада?

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).