В Києві пройде перше бієнале поезії «Крила Маю»

Lifestyle
15.09.2021
Ада Роговцева, поет Ваня Якiмов, YARMAK та інші
ПОДЕЛИТЬСЯ

16 вересня В Києві розпочнеться перше бієнале поезії «Крила Маю». Його засновники ставлять за мету збільшити число небайдужих до питань культури, перетворюючи цю небайдужість у зацікавленість та у реальні дії.

Першим публічним заходом проекту стане поетичний вечір  на Софіївській площі “Крила Маю”. Меценати та благодійний фонд «Душа» обрали темою зустрічі саме поезію, адже Слово здатне апелювати до емоцій та раціо одночасно, пробуджуючи почуття та мотивуючи до дії, тому ініціатори проекту вирішили розпочати саме з нього.

Свої улюблені, в тому числі і авторські, твори з української класики та сучасної літератури прочитають зі сцени вiдомi поети і письменники, громадські діячі, артисти і меценати, небайдужі до майбутнього країни:

• актриса театру і кіно Ада Роговцева
• поет Ваня Якiмов
• український письменник і бізнесмен Гарік Корогодській
• телеведуча, акторка, сценаристка, продюсерка і режисерка Даша Трегубова
• бізнесмен і кінорежисер Олег Рижов
• громадський діяч Кирило Воронін
• телеведучий, поет і автор пісень Коля Серга
• український актор і хіп-хоп музикант Олександр Ярмак
• партнер комунiкацiйної агенції Gres Todorchuk Ярослава Гресь та інші.

Читці обіцяють невимушену атмосферу і особливу поезію, яка дасть кожному надiю, вiру та натхнення.

За задумом організаторів, зі Слова розпочнеться діалог усіх зацікавлених сторін, який має на меті сформувати сильну й дієву підтримку юних українських талантів, щоб допомогти обдарованим дітям розкрити й розвинути свої здібності, здобути якісну освіту й реалізувати свій потенціал в Україні. організатори поетичного вечора «Крила маю» Олег Рижов та Кирило мають свій особистий досвід взаємодії з талантами, і вони точно знають, що любов та ніжність є потужною рушійною та об’єднавчою силою. 

Вони переконані: ті, хто має крила сьогодні, мають поставити на крило тих, хто завтра визначатиме обличчя та сутність української культури.Адже культура, і це не секрет, фінансуєтьза за «залишковим принципом», а дитяча творчість особливо потерпає від браку інвестицій та уваги. Тому організатори поетичного вечора «Крила маю» Олег Рижов та Кирило Воронін разом із Благодійним фондом «Душа» закликають небайдужу громадськість долучитися до справи пошуку та підтримки талановитої молоді. Олег та Кирило мають свій, особистий досвід допомоги талановитим дітям, і вони точно знають, що любов та ніжність є потужною рушійною та об’єднавчою силою.

Вони переконані: ті, хто має крила сьогодні, мають поставити на крило тих, хто завтра визначатиме обличчя та сутність української культури. «Нам достеменно відомо, що серед тисяч обдарованих молодих українців є ті, хто винайде нові ліки, нові сорти продовольчих культур, нові засоби комунікації, а також ті, хто складе такі рядки про кохання та справедливість, що вони будуть поза часом та кордонами. Але ми також знаємо, скільки талановитих дітей так і не дізналися про те, що вони талановиті, або не змогли розвинути свій дар. Тому якщо і наш фонд, й інші аналогічні організації діятимуть послідовно й злагоджено, ми зможемо зберегти для України частинку її успішного і самобутнього майбутнього.» 

Організатори переконані, що історія кожної дитини – особлива, і що кожна дитина має свій талант – чи то вчений, чи то поет, чи то автослюсар. Справа дорослих – виявити та розвинути здібності молодого покоління, щоб завтра вони упевнено почувалися перед викликами й взяли на себе відповідальність за Україну. І, що дуже важливо, щоб всі вони залишилися жити і працювати на своїй Батьківщині, творячи її добробут словом і ділом.

 

Читайте також:

Музична агенція «Ухо» влаштовує виставку сучасних опер у «Павільйоні культури» на ВДНГ

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).