У 20 країнах Європи пройде трансляція благодійного концерту-телемарафону на підтримку України

Новини
24.03.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ведучі української версії – Маша Єфросиніна та Тимур Мірошніченко
ПОДЕЛИТЬСЯ

У неділю, 27 березня, пройде трансляція благодійного концерту-телемарафону на підтримку України. Шоу відбудеться о 17:30 за центральноєвропейським часом у Варшаві. В Україні трансляція запланована на 18:30 (за київським часом). Ведучими української версії виступлять Маша Єфросиніна та Тимур Мірошніченко.

Концерт-телемарафон пройде за такими ключовими меседжами, як StopWarInUkraine, stoprussia, NoFlyZoneUA, CloseTheSky, StandWithUkraine. Марафон запланований як консолідація європейських країн із позицією України щодо російської агресії.

Двогодинний ефір відбудеться на базі польського телеканалу TVP. Далі ретранслювати концерт будуть приблизно 20 країн Європи. У рамках телемарафону свої пісні виконають всесвітньо відомі гурти Imagine Dragons, Nothing But Thieves, Fatboy Slim, артисти Craig David, переможці «Євробачення» Salvador Sobral та Netta й інші. Україну представлятимуть «Даха Браха», Руслана, THE HARDKISS, Jamala, Go_A, MONATIK й Alyona Alyona.

Крім того, у деяких європейських містах організатори влаштують спеціальні офлайн-майданчики для перегляду трансляції.

Графічним символом телемарафону, навколо якого будується вся візуальна комунікація, став соняшник. Його зображення створив український художник Даніел Скрипник. Організатори розповідають, що така колаборація дозволить достукатися до ще більшої аудиторії, оскільки роботами Даніеля захоплюються у багатьох країнах світу.

«Зараз квітка соняшника символізує всю Україну. Я вкладав персональні символи та емоції в нього. Соняшник є спостерігачем, який бачить різні події навколо. Він сенсор, що відчуває емоції. Він візуалізує кожного, хто стикався зі сторонніми поглядами. Соняшник виростав у різних аспектах, але саме зараз, у найстрашніший та емоційний момент, соняшник розкрився. Дивлячись на Україну, відчуваючи кожного українця, він просить бути поміченим усім світом. Він просить світла», — розповідає художник Даніель Скрипник.

Читайте також: Український паралімпієць Євген Богодайко хоче продати свою золоту медаль для допомоги ЗСУ

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).