Simone Rocha FW 23/24: ірландський фольклор, а-гендерні збіги та сяючі об’єми

Тижні Моди
20.02.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

На минулих вихідних на Лондонському тижні моди англійський бренд Simone Rocha презентував нову осінньо-зимову колекцію.

Здається, важко не впізнати Simone Rocha з першого погляду: прискіплива деталізація, яскраві фактури тканини, незвичні, вікторіанські мотиви, квіткові елементи у прикрасах, фурнітурі, одязі - це все коди бренду, створені ірландською дизайнеркою Сімон Роша.

У літній колекції, що була представлена у вересні минулого року, бренд створив лінію і для чоловіків. Перед початком шоу дизайнерка бренду розповіла, що для нової колекції вона “почала вдивлятися у сенс відносин, бо хотіла показати жінку та чоловіка разом: їхні збіги”. Сімон Роша додала: “(Наш бренд) купують і чоловіки, і жінки. Це дуже природньо”.

Народившись у Дубліні в сім’ї модельєра, Сімон з дитинства була пов’язана з ірландською культурою. У FW 23/24 Роша надихалася ірландським дохристиянським святом Лугнасад - гельським святом початку збору врожаю. Жниварські мотиви прослідковуються у трьох повністю золотих об’ємних сукнях - вони символізують серпневе сонце, об’ємні сумка та сукні, зроблені наче з соломи, - заготівлю соломи на зиму.

Об’ємні міді та мінісукні з криноліном, фактурні та реструктуровані класичні пальта і піджаки: це все досить класична історія для Simone Rocha. У цій колекції варто відмітити деталізацію до кожного луку: банти, бісер, вишивки на шкарептах та колготках, криноліни, наповнені сіном, квіткова вишивка паєтками та бісером, прикраси у вигляді кров’яних сліз, пухнасті балетки “Мері Джейн”. У прев’ю до колекції Сімон Роша зізналася, що ця колекція “змусила її по-новому оцінити технічну майстерність одягу”.

Чоловічий одяг у колекції вийшов не менш яскравий, а-гендерний, дуже деталізований та фемінізований. Чоловічий двобортний костюм дизайнерка доповнює масивною прикрасою з бісеру та кілтом, об’ємний бомбер фемінізує квітчастою вишивкою на тканині та мідіюбкою разом з класичними чоловічими челсі, максіоб’ємні сорочки з довгими рукавами та об’ємними прикрасами на спині, а також чоловічі сукні. Якщо раніше бренд створював таку історію лише в жіночій лінії, тепер це можна побачити і в чоловічому одязі. Таким чином бренд слідує за всесвітньою тенденцією а-гендерної моди.

І хоча після показу Сімон сказала, що вона хотіла, аби це “відчувалося приземлено, ніби із землі”, яскравість, об’ємність, силуетність цієї колекції і в чоловічих, і в жіночих образах була помітною, що робить шоу Simone Rocha FW 23/24 одним із найяскравіших показів лондонського сезону.

Читайте також:  Увесь світ — театр: нова колекція Harris Reed

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).