Недільний обід: яйця "Мімоза"

Foodie
01.07.2023
ТЕКСТ: Олексiй Нілов
Відвідуючи французькі ресторани, ви, напевно, бачили в меню закусок до неподобства примітивну страву – яйця з майонезом. Найчастіше це три половинки відвареного круто яйця з майонезом зверху. Ціна варіюється від 9 до 15 євро. Прийнято рішення ушляхетнити цей нудний рецепт і зробити з нього елегантну закуску.
ПОДЕЛИТЬСЯ

Отже, беремо: 2 яйця, 1 столову ложку майонезу, 30 г консервованого тунця, 20 г копченого чеддера або пармезану, кілька пір'я шнітт-цибулі, сіль за смаком, свіжомелений перець і мікс прянощів для риби.

Відварені та охолоджені яйця розділити навпіл, витягти жовток і акуратно вирізати білок, щоб вмістилося більше начинки. Жовтки та частину білків скласти в миску, розім'яти виделкою. Додати тунця, натертий сир, подрібнену цибулю, спеції, майонез, добре перемішати. Заповнити половинки яєць начинкою, посипати сиром та цибулею. Негайно подати з келихом білого сухого вина або шампанського.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).