script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

10 причин, чому зараз краще, за новою книгою Стефана Загмайстера «Now Is Better»

ПОДЕЛИТЬСЯ
Протягом більшої частини людської історії мир визначався як інтермедія між війнам
ПОДЕЛИТЬСЯ

Стефан Загмайстер – відомий дизайнер, автор обкладинок The Rolling Stones та Лу Ріда – послідовно продовжує своє дослідження людського буття й земного щастя в новій книзі «Now Is Better». 

Провідним мотивом книги є утвердження думки, що наразі життя йде значно краще. Автор вкладає думку такої необхідної надії у майбутнє через дослідження-порівняння якості життя на основі зібраних матеріалів, вказаних у книзі як «Data».

Поєднуючи мистецтво, дизайн, історію та статистичний аналіз, Загмайстер залучає читача, перетворюючи набори даних на приголомшливі витвори мистецтва: візуалізовані або інкрустовані в картини дев'ятнадцятого століття, вишиті на полотнах або ж перетворені на динамічні лінзографічні принти.

Історичні картини, що відображають взяту автором точку відліку, є надбанням сімʼї Стефана. У 1820-х роках його прабабуся й прадідусь, Гебхард і Розалія Загмайстер, відкрили невелику антикварну крамницю в Брегенці, Австрія. Серед вибірки крамнички були представлені картини. Саме вони й втілилися, увіковічили свої образи в книзі.



«Хоча слово інформація, «Data», для нас почало уособлювати щось страшне, те, що використовують технологічні компанії для вторгнення в наше приватне життя та привернення уваги. Водночас дані, мобілізовані на благо людства, є життєво важливою моральною силою, захистом проти примітивних помилок та упереджень», – стверджує Стефан Загмайстер.

Пропонуємо до розгляду 10 з багатьох причин, згаданих на сторінках книги, чому зараз краще. 

1. Наразі життя середньостатистичної людини удвічі довше, ніж у наших предків, що жили, до прикладу, навіть два століття тому. 

2. Менше людей голодує, менше людей гине у війнах чи внаслідок стихійних лих, і більше людей, ніж будь-коли раніше, живе у демократичних країнах.

3. З 1800-х років відсоток людей, що живе в умовах крайньої бідності, знизився з 90 відсотків до менш ніж 10. Організація Об'єднаних Націй прогнозує, що ми побачимо кінець крайньої бідності ще за нашого життя.

4. Якби ЗМІ справді повідомляли про позитивні глобальні зміни в світі, то ми б володіли інформацією, що щодня близько 135 тисяч людей виривається з крайньої бідності вже протягом останніх 25 років.  

5. Двісті років тому девʼять з десяти людей не вміли ні читати, ні писати, зараз – лише один з десяти.

6. Енергетична цінність типового раціону француза XVIII століття була подібною до енергетичної цінності типового раціону в Руанді в 1965 році, яка на той час була найбільш голодною країною світу.

7. Ми гартуємо тіло тренуваннями. Наприклад, за результатами першого Нью-Йоркського марафону, який відбувся в 1970 році, тільки 55 зі 127 осіб змогли фінішувати. За оцінками New York Times, всього-на-всього близько 200 американців були в достатньо хорошій формі, аби фінішувати в марафоні в 1970 році. На сьогодні ж ситуація докорінно змінилася.

8. Протягом більшої частини людської історії мир визначався як інтермедія між війнами. Ідея про те, що вбивати людей є почесним заняттям, сучасниками сприймається за цілковите божевілля. Однак, на жаль, прогрес ніколи не залишається стабільним, у чому наразі переконується світова спільнота.  

9. Можна ствердити, що на сьогодні люди живуть у відносно безпечному середовищі. У Середньовіччі ймовірність загинути від рук іншої людини була майже в 20 разів вищою, ніж зараз.  

10. Кількість годин, які ми витрачаємо на домашню роботу, скоротилася з 58 годин на тиждень за статистикою 1900 року до 15 годин – 2010 року. Технічні побутові пристрої скоротили необхідний час для того, аби привести наш простір, у якому ми живемо, до ладу, дозволивши кожному мати більше часу на проведення дозвілля.  



Читайте також: Що потрібно знати про Пола Мескаля, обличчя Gucci й номінанта «Оскар»

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).