Недільний сніданок: круасан з лососем, м'яким сиром та травами

Foodie
11.11.2023
ТЕКСТ: Олексій Нілов
Якось в одному інтерв'ю (як ви пам'ятаєте, я даю їх рідко, тому що рідко беруть) ми грали в асоціації. Сам для себе я асоціювався з круассаном з лососем, яйцем-пашотом і голландським соусом. Щоправда, нічого смачнішого на сніданок для мене немає. Сьогодні ж я запрошую вас прогулятися моїм Парижем, не виходячи з дому. І все завдяки гарному посуду та простому рецепту.
ПОДЕЛИТЬСЯ

Отже, беремо: 1 великий і свіжий круасан (можете спекти самі із замороженого напівфабрикату або зібратися і сходити в булочну вранці), копчений норвезький лосось, м'який сир, чебрець, шнітт-цибулю, свіжомелений перець. За бажанням – трохи ікри та яйце.

 

Круасан розрізати навпіл хлібним ножем, змастити половинки сиром, покласти лосось так, щоб покрити весь зріз, додати свіжий або сушений чебрець, приправити свіжомеленим перцем, зверху покласти кілька стебел шнитт-цибулi, накрити другою половинкою і негайно подати. Як акомпанемент – кава з молоком або келих шампанського. До начинки можна додати смажене яйце, яйце-пашот або трохи ікри для яскравості смаку.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).