script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Barbiecore, old money та черевики-гіганти. Ці та інші тренди, які визначили 2023 рік

Тренды
14.12.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Фешн-підсумки
ПОДЕЛИТЬСЯ

З наближенням кінця 2023-го настав час підбити модні підсумки яскравого року — усіх естетик, трендів і мікротенденцій. Від рожевої манії з barbiecore, мінімалістичного old money та тих самих червоних черевиків-гігантів від MSCHF — редакція L’Officiel підсумовує найконтроверсійніші й найцікавіші тренди, які сформували нову сторінку у фешн-історії.

«Без штанів» або трусики Miu Miu

 

Miu Miu осінь-зима 2023

Від Белли Гадід, Кендалл Дженнер до Гейлі Бібер — упродовж недавніх років pantless trend («тренд на відсутність штанів») захопив багатьох модниць. Спочатку він виявлявся в поєднанні колготок із довгим верхом серед інфлюенсерок, але вже 2023-го захопив осінні колекції Prada, Dolce & Gabbana, Helen Anthony, Coperni, Ferragamo та, звичайно, Miu Miu у формі мікрошортів. 

Останній бренд став справжнім популяризатором тренду — знамениті трусики з лелітками з колекції осінь-зима 2023 перебувають на піку слави. Найімовірніше, «тренд на відсутність штанів» нас не покине, як показують колекції Gucci, Tom Ford і Stella McCartney весна-літо 2024. Нові варіації та цікаві інтерпретації — оголеність у нижній частині тіла є одночасно рефлексію в історії відвертості та новим фокусом у моді.

Рожева манія та barbiecore

Кампейн Zara x «Барбі»

Фентезійна комедія «Барбі» — це не просто один із найкасовіших фільмів 2023-го, а справжній культурний, який вплинув на попкультуру, тренди маркетингу та значним чином на фешн-індустрію. Повністю рожеві образи інфлюенсерок, barbiecore в колекціях Versace, Moschino, Marrine Serre та Courrèges — стрічка надихнула велику кількість модних брендів на total-pink. Окремої уваги варті образи Марго Роббі, які ставали щоразу інфоприводами, зокрема луки від Valentino, Balmain, Chanel і Schiaparelli. А також модні колаборації фільму з Zara, Crocs, Aldo та Gap.

Повернення 2000-х у балетках та в уггі

Представники епохи Y2K — улюблені для когось, а для інших давня згадка з минулого — балетки та уггі повернулися у 2023 році. Перше взуття стало незамінною ознакою стилю ніжного та елегантного стилю balletcore, а серед його прихильниць Ріанна, Алекса Чанг, Кендалл Дженнер, Кетті Голмс, Софія Річчі та Ельза Госк. Водночас комфортні уггі повернулися в ультракороткій формі в образах із трикотажем у нейтральній палітрі, ставши швидко фаворитом інфлюенсерок.

«Тиха розкіш» і old money

«Тиха розкіш» (quiet luxury) й стиль «старі гроші» (old money) — естетики, які домінували упродовж року, завдяки власній універсальності, невимушеній вишуканості та простоті в стилізації. Від Вікторії Бекхем, Софії Річчі, Гвінет Пелтроу до Мері-Кейт та Ешлі Олсен — тренд на новий мінімалізм надихав як інфлюенсерок, так і трендсетерок. Не останню роль у поширенні естетик зіграли серіали, що втілюють ці стилі, зокрема гіт серед цьогорічних телешоу «Спадщина».

Великі навушники — it-girl аксесуар 

Цьогоріч навушники Airpods Max стали несподіваним трендом, якому слідували Тімоті Шаламе, Лілі-Роуз Депп, Сара-Джессіка Паркер, Тімоті Шаламе та Бред Пітт. Переваги трендового аксесуара — сучасний вигляд, який доповнює особливим шармом лук, і безперечна функціональність. Ода стилю Y2K чи переосмислення захоплення дротовими навушниками із середини 2010-х — великі навушники додають в образ ноту футуризму та стали справжньою statement-річчю 2023 року. 

Мода та спорт — tenniscore й blokecore

KSENIASCHNAIDER осінь-зима 2023

У 2023 році мода була тісно пов’язана зі спортом, що втілилося у викиненні тенісної (tenniscore) та футбольної (blokecore) естетик. Перша тенденція, відгалуження стилю преппі, виявлялася в міксі тенісних мініспідниць, трикотажних светрів, лоферів та білих шкарпеток-труб. Друга вміло поєднала логотипи футбольних команд, їхні монограми, велосипедні шорти й джинси Levis, а у своїх образах цей стиль демонстрували Кім Кардаш’ян, співачка Патриція Менфілд та інфлюенсерка К’яра Ферраньї.

Ті самі громіздкі черевики від MSCHF

Великі червоні або великі жовті — гігантські черевики від MSCHF із неймовірною швидкістю захопили стрітстайл-зірок. Лише в тіктоці вірусний айтем під гештегом #bigredbootts зібрав майже 400 мільйонів переглядів, а також викликав дискусії щодо надмірності моди, або навпаки занадто серйозного ставлення до неї. Якби не було, бренду MSCHF гумове взуття принесло значну популярність, зокрема воно було розпродано лише за 7 хвилин після релізу.

Mermaidcore («естетика русалок»)

Кампейн BRONXANDBANCO, Гейлі Бейлі на прем'єрі «Русалоньки»

Популярність ніжної естетики mermaidcore («естетика русалок») досягла свого піка з виходом фентезійного мюзиклу «Русалонька» у травні 2023-го. У тіктоці гештег тенденції зібрав 630 мільйонів переглядів, а сам стиль також отримав визнання серед знаменитостей, як-от Ель Феннінг, Наомі Кемпбелл та, звичайно, виконавиці ролі Арієль Гейлі Бейлі. Головними інгредієнтами стилю русалки стали орнаменти мушель або їх 3D-втілення, перлини, прозорі мрійливі матеріали та сітка.

Читайте також: Час Різдва: 6 найстильніших святкових фільмів

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).