Хайлайти Тижня чоловічої моди в Мілані: чим надихався JW Anderson і де шукати дихотомію у показі Prada

Тижні Моди
16.01.2024
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Тиждень чоловічої моди в Мілані добігає кінця, заливши за собою багато тем для дискусій: дебютна колекція Сабато Де Сарно для Gucci, еротичний показ JW Anderson у стилі кінострічки Стенлі Кубрика та багато інших. Напередодні паризького тижня моди, L'Officiel Online зібрав найяскравіші моменти з Milano Moda Uomo. Як це було – читайте у публікації. 

Еротичний показ JW Anderson

Головним натхненням при створенні осінньо-зимової колекції Джонатана Андерсона стала остання режисерська робота Стенлі Кубрика «Із широко заплющеними очима» 1999 року. Еротичність кінокартини задала відповідного настрою показу, а візуальне оформлення фільму повпливало на дизайнерські рішення. Зокрема картини Крістіан Кубрик, дружини режисера, що з'являються серед інтер'єрів згаданої кінострічки, були використані в самій колекції як принт на трикотажних сукнях та сумках. Анотація до показу – Everything is off – інстигує та спокушає водночас. 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Дихотомія в показі Prada

Колекція Prada пронизана ідеєю дихотомії – зіткнення людини й природи, офісної діяльності й дозвілля на свіжому повітрі. Запрошення на модну подію мало вигляд книги, що всередині містила шовкову краватку, вкладену в зображення лісу. Моделі йшли подіумом з органічного скла, що висів над травою, опалим листям та струмками води. Ефект, задуманий спільно з роттердамським агентством AMO, був надзвичайно сюрреалістичним. Напруження між світом технологічного прогресу й природою особливо відобразився вкрапленнями електрично-яскравих  кольорів у нейтрально забарвлені образи. 

«Офіс і природа, внутрішнє і зовнішнє, інстинктивні зміни людей, що переміщуються між цими протилежними сферами», – пояснив Раф Сімонс. 

Полум’яний показ Zegna 

Кашемірові волокна кружляли подіумом, створюючи полум’яну пухнасту гору, на показі Zegna. Матеріал був пофарбована в класичний для італійського модного дому відтінок vicuna, а перформанс мав нагадувати sala delle mischie – виробничу кімнату в в штаб-квартирі дому. Цей показ мав на меті висвітлити досягнення виробництва тканин, де, за словами креативного директора Алессандро Сарторі, він може невтомно досліджувати нові технології, розробляти нові форми, перспективні рішення для одягу, що відповідають вимогам сьогодення. 

Дебют Сабато Де Сарно для Gucci

Дебютна осінньо-зимова колекція Сабато Де Сарно демонструє новий погляд дизайнера на фірмові коди модного дому. На відміну від свого попередника, Алессандро Мікеле, Сабато впевнено відмовляється від максималізму на користь більш стриманої елегантності. Колекція містить костюми з двобортними піджаками, пальта довжиною до підлоги та речі, вкриті монограмою Gucci. Серед аксесуарів варто звернути увагу на нову версію масивного намиста Marina Chain, яке спочатку з'явилося в колекції жіночого одягу. Де Сарно назвав цей крок «дзеркальним ефектом». 

Вишуканість і драматизм у показі Dolce & Gabbana

Дизайнери Доменіко Дольче і Стефано Габбана поступово повертаються до суті дому, тому колекція під назвою «Sleek» стала історією елегантності й майстерності ручної роботи. Вишуканість була доповнена драматизмом, поєднання яких так притаманне дизайнерам: укорочені або без рукавів смокінги, масивні пальта зі штучного хутра тощо. Сорочки з напівпрозорого шовку різних кроїв додавали колекції витонченості та строгої спокусливості. 

Принцеса Анна у мудбордах колекції Fendi 

Мудборд останньої чоловічої колекції Сільвії Вентуріні Фенді містив образи принцеси Анни, тож колекція була пронизана заміським стилем членів королівської родини. Зокрема лінійка мала відсилки на плісировані кілти, що інтерпретовані в довгих кюлотах, вощені бавовняні піджаки тощо. Серед аксесуарів слід відмітити футуристичні сонцезахисні окуляри, що стали алюзією на стиль принцеси, та колонка у формі кулі, створена у співпраці з Devialet.

Морська тематика колекції Emporio Armani

Як тільки маяк освітив простір навколо, імпровізованим морським берегом задефілювали моделі. Настрій колекції – ода морякам, юнгам, інженерам й офіцерам – виник після глибоких роздумів Джорджо Армані щодо стрімкого моря взимку і тих викликів, що воно приносить морякам. Лінійка одягу пронизана деталями морської уніформи: характерні капелюхи, смугасті сорочки, довгі рукавиці, масивні чоботи та штани фасону галіфе. Кульмінацією колекції стала серія рясно прикрашених коштовностями накидок та суконь. 

«Декоративний смак цих виробів був натхненний будівельними шарами інкрустацій, знайденими на днищах кораблів, перетвореними тут у захоплюючий стиль», – пояснює Джорджо Армані. 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).